Zsúfolt hétvégén várt fiataljainkra

szentesi érmeseink

Ezen a hét végén kétfelé vették az irányt fiataljaink: a kisebbek Szarvason, a kilencedik alkalommal kiírt SZUSE Kupán léptek rajtkőre (nem mellesleg ez volt az idei megyei úszóbajnokság második fordulója). A nagyobbak Szentesen indultak el az Óvodától Olimpiáig úszóversenyen, amely két napon át zajlott.

— Nagyon sok sportolónkat mozgattunk meg ezen a hosszú hét végén — összegezte a két viadal tapasztalatait edzőnk, Lázár Olga. — A szarvasi versenyen hatvan úszónk teljesítette a távot, az ötévesektől kezdődően, akik most 25 méteres távokon úsztak. Mások pedig 50 és 100 méteres távokon versenyeztek a megyebajnoki második forduló során. Jól szervezett, gyorsan pörgős volt az esemény a 12 klubot felvonultató viadalon, és nagyon sok érmet hoztak el versenyzőink. Sőt, a csapatkupát is megnyerték. Büszkék vagyunk a kicsik eredményére, teljesítményükre.

A Kurca-parti városban az első napon az 50 és 100 méteres versenyszámokat rendezték meg, majd másnap a 200 méteres távokat. Szentesen szintén sikerrel jártak a Békéscsabai Előre Úszó Klub versenyzői, ide már az idősebbek utaztak, illetve azok, akik még szintet akartak teljesíteni a nyári korosztályos bajnokságokra. E téren egyébként sokan sikerrel jártak, így aztán teljes erőbedobással készülhetnek tovább.

Május utolsó hétvégéjén egyébként klubunk ismét megtartja a Viharsarok Kupa viadalt, amelynek a békéscsabai Árpád fürdő ad otthont.

Klubunk versenyzőnek szentesi eredményeit jkv1.pdf nyithatják meg.

A szarvasi esemény jegyzőkönyvét pedig jkv2.pdf tekinthetik meg.

Címlapképünkön a szentesi viadal négy békéscsabai érmese