Zsilinszki Orsi letette az esküt

zsilinszki orsi

Mozgalmas napokat él meg az úszósport, napokon belül megkezdődik a vizes világbajnokság Budapesten, miközben javában zajlanak az ország különböző pontjain a korosztályos magyar bajnokságok. Sőt, javában készülődnek a hazai siketek és nagyot hallók a négyévente esedékes siketolimpiára, amelyben klubunk egyik versenyzője is érdekelt.

Lantosné Jámbor Nóra tanítványa, Zsilinszki Orsolya már jó ideje teljesítette a nélkülözhetetlen szintidőket a rendes olimpiai játékok után mindig egy évvel később esedékes siketolimpiára, amelynek idén Törökország lesz a házigazdája. A sorrendben 23. világjátékok a hagyományos olimpiák mintájára zajlik több sportágban, így értelemszerűen úszásban is. Mégpedig július 18-a és 30-a között. Az eddigi információk szerint 109 nemzet legjobbjai mérik össze tudásukat 21 sportágban és 28 helyszínen. Köztük klubunk idén 19 esztendős sportolója, Zsilinszki Orsi!

Erről kaptunk egy beszámolót a békéscsabai úszótól, amely így szól:

„Július 8-án letettük a siketlimpiai esküt. A rendezvény a Magyar Sport házában volt. Nyírő Zsolt a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket. A meghívott vendégek: Sárfalvi Péter, Urr Anita, Fekete Péter. Ők tartottak egy rövid beszédet, amiben biztattak minket a minél sikeresebb szereplésre. Láthattuk egy hallássérült artista bemutatóját. (A beszédek között). Ezek után ˃meghallgathattuk˂ a Himnuszt, majd Urr Anita mondta az eskü szövegét, amit közben két siketsportoló a békéscsabai atléta Mihály Réka, valamint Bojtor László jelelte. Az eskütétel után volt egy álló fogadás, közben sor került a felszerelések kiosztására is”.

Címlapképünkön Zsilinszki Orsi (balra) és a békéscsabai atléta, Mihály Réka leteszi az olimpiai esküt