Vizes évzáró az Árpád fürdőben

Bár nem mindenhol van így, de tény, több hazai uszodában szépen megfér egymás mellett az úszás és a vízilabda. Így van ez Békéscsabán is, ahol a két, alapjaiban rokon sportág egymás mellett dolgozik párhuzamosan és sikeresen.

Így aztán nem véletlen, hogy hosszú fennállásuk óta először, és vélhetően nem utoljára, a megyeszékhely két sikersportága, a Békéscsabai Előre Úszó Klub és a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub közös vizes dzsemborival, vetélkedővel zárja a 2017-es évet, mégpedig holnap, december 19-én, kedden.

Mindkét oldalon egyaránt vallják, hogy a közös esemény célja, hogy megmutassák: a vizes sportok, azon belül is a két csabai klub nem egymás ellenségei, hanem egymás mellett jól megférve tud, eredményeket folyamatosan felmutatva működni. A két klub által közösen szervezett eseménnyel reményeik szerint sikerül hagyományt teremteniük a következő évekre is. A több órás délutánon nemcsak a fiatalok vesznek részt, hanem természetesen az edzők, a klubok vezetői, és meghívottként a város vezetői közül jó néhányan, no meg több médiamunkás.

A sátras uszoda szűkössége miatt a dzsemborit két ütemben rendezik meg, 16.30 órától a 2005-2010-ben született korosztálynak, majd másfél órával később az idősebbeknek, ami száznál jóval több sportolót érint. 

Mindkét etap programja két fő észből áll, egyrészt játékos úszó váltókból, majd egy mini vízilabdatornából. A tervek között szerepel, hogy a nagyobbak viadala során az edzők, klubvezetők mellett vízbe csábítják a városvezetőket és a vállalkozó kedvű médiásokat is, akik a gyerekek csapatában szerepelnének.

Fő célként tekinti a két klub, hogy minden résztvevő (különösen a legkisebbek) jó élményekkel menjenek el a téli szünetre, ezért az is terv, hogy mindenki kap valamilyen ajándékot. A versenyek, illetve a minitorna, és a váltó győztes csapatainak egy-egy komolyabb ajándék is dukál majd.