Veretes kupáért tempóznak szombaton az Árpádban

tempózás

Nem sok olyan versenysorozatot jegyezhetünk föl az egyéni sportágak közül, amelynek olyan nagy múltja van, mint a Békéscsabán rendezendő Sanitas Viharsarok Kupa viadalnak. Idén 43. alkalommal szólítja rajtkőre a sportág legjobbjait az esemény.

Az elsőre 1976-ban került sor, amikor még híre hamva sem volt sátortetős medencének az Árpád fürdőben, és a strandfelújítás gondolta sem merült föl. Volt rá példa, hogy ez volt hazánk legpatinásabb évzárója december hónapban, amikor a hazai krém is tiszteletét tette a kupaviadalon, nem beszélve arról, hogy több nemzet legjobbjai is leadták nevezésüket a Viharsarok Kupára. Volt, hogy a nyári versenyek egyik fő eseménye volt a bajnokságok előtt, máskor pedig kora tavaszi viadalként vonult be az úszótörténelembe.

Ma leginkább a fiatalokra összpontosít a kiírás, mi több, évek óta egyben ez a Békés megyei utánpótlás-bajnokság, amely immár Békés Takarék által támogatott versenysorozat egyik fordulója, miként idén is. Az patinás esemény rendezője klubunk, a Békéscsabai Előre Úszó Klub, amely 2018-ra 18 versenyszámot írt ki, ám, ha korosztályos, illetve évjáratokra lebontjuk, akkor háromszor 88 medált, vagyis 88 arany-, ugyanannyi ezüst- és bronzérmet osztanak ki a felnőttől a legkisebbekig a különböző számokban.

Az alapvető cél manapság: versenyzési lehetőség a hazai és külföldi egyesületek, szakosztályok versenyzői részére, továbbá lehetőség biztosítása a 2018. évi korosztályos bajnokságokra való szintidők megúszására. Nos, ennek jegyében állnak rajtkőre várhatóan több százan május utolsó szombatján, vagyis holnap 9.30 órától a békéscsabai Árpád fürdőben, a rendezők szerint akár késő délutánig is eltarthat a viadal.

Amelyet aztán a már jól bevált Családi Nap követ, és amelyre várják a klub tagjait, szüleit, de a a „csupán” szimpatizánsokat is. Lesz ezen dinom dánom, főzőcske, játékok, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát a „vizes környezetben”.

A versenykiírásról itt olvashatnak:

20180525_viharsarok_kupa_kiiras.pdf