Úszóverseny huszadszor az Arad Kupáért

aradon járt békéscsabai csapat

Klubunk még a régi rendszerben, azaz a rendszerváltás előtt jó sportkapcsolatot alakított ki az arad úszókubbal. Ám a válságos időszakban szünetelt a “barátság”, majd a 2005. évtől újra felvette a “fonalat” a két egyesület. Aminek egy újabb állomása volt az Arad Kupa viadal, amelyet huszadik alkalommal rendeztek meg szomszédos országban, és ezúttal is jelen voltunk mintegy tucatnyi sportolóval.

- Most már több mint tíz éve rendszeresen meghívást kapunk az általuk rendezett versenyekre – tudtuk meg Lázár Olga edzőnktől. – Örömmel fogadtuk most is a meghívást, a kilencvenes évek előtt épült uszodájukba. Szuper, mondhatni retró létesítmény az aradi, számunkra idén is a csoda volt ott versenyezni. Az idő ott egy kicsit megragadt, most is úgy néz ki a medence és környzete a kisebb-nagyobb felújítások ellenére, de az alapok maradtak. A rajtkövek csempével kirakottak, csúszósak, a járófelületen szintén óvatosan kell közlekedni. De a szívvel, lélekkel megrendezett verseny most is remekül sikerült.
Azt is megtudtuk, hogy 14 egyesületből, 260 induló állt rajtkőre. Hazánkból is több meghívott csapat indította fiataljait. Békés megyékből a Békéscsabai Előre Úszó Klubon kívül az Orosháza ÚE és a Gyulai Triton Sport Egyesület indított versenyzőket. Az eseményt elektromos időmérővel és feldolgozással rendezték meg, így a számok leúszása után azonnal eredményt hirdettek.
- Büszkék vagyunk arra, hogy a kis csapatunk eredményesen szerepelt – fűzte hozzá edzőnk. - Végül is csak 13 sportolónk utazott ki, és még így is a csapatversenyben a negyedik  helyén kötöttünk ki. Összesen tizenhat érmet akasztottak versenyzőink nyakába.
Különdíjakból is hazahozott klubunk kettőt: a 2008-es születésű fiú és leány díjat sportolóink nyerték. Petróczki Zsombor és Rozek Petra egy versenyszám alapján elért legmagasabb LEN pont szerint a legeredményesebbek voltak.
A részletes eredmények itt.pdf olvashatók.

Címlapképünkön klubunk mini küldöttsége