Uszonyosúszó utánpótlás ob: éremdömping Dunaújvárosból

Középen az aranyérmes Sipaki Csenge

Az elmúlt hét végén került megrendezésre a cápa, a serdülő és a junior korosztályúak uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságára Dunaújvárosban. A kétnapos megmérettetés hosszú idő után tért vissza a szépen felújított Fabó Éva Spotuszodába.

Egyesületünk hét versenyzővel képviselte magát a különböző korcsoportokban, mindenki több távon is a korosztályának kiírt összes versenyszámban vállalta a rajtot. Szinte minden versenyzőnk pontszerző helyen végzett, többen érmet, érmeket is szereztek. Sportolóink főleg uszonyos gyorsúszásban remekeltek a következő eredményekkel.

Serdülő korcsoport. Sipaki Csenge korosztályban országos bajnoki címet szerzett 200 méteres uszonyos gyorson, 400 méteren 2., 100 méteren 3. helyen végzett. Szász Máté 400 méteres uszonyos gyorsúszásban első éves serdülőként, kiváló úszással 3. helyen végzett, 200 méteren alig maradt le a dobogóról 4. helyezést ért el. Balázs Krisztián 200, illetve 400 méteren végzett 5. és 6. pontszerző helyen.

Juniorok. Szász Anna korosztályán kívül ugrott a medencébe, „felversenyzett”, ifiként a juniorok között indult több számban, és alig maradt le a dobogóról: az idősebbek között, 200 és 400 méteren is a 4. helyen végzett. Temesvári Kata nemrég igazolt klubunkhoz, még akklimatizálódik. Ennek ellenére több új egyéni csúccsal mutatkozott be: 200-on 400-on 11. helyezést ért el. Tóth Péter első éves juniorként 400 méteren 2., 100, illetve 200 méteren egyaránt 3. helyen végzett. Horváth Balázs szintén elsőéves junior versenyzőnk a „nagyuszonyos” távokon is kipróbálta magát 50 méteres búvárúszásban, bemutatkozása kimondottan jól sikerült, a remek 3. helyet szerezte meg, 200 méteres uszonyos gyorsúszásban a 2. helyet húzta be.

Váltószámban is rajtkőre állt csapatunk, mégpedig a 4x100 méteres mix uszonyos gyors váltóban, itt alig maradtunk le a dobogóról, fiataljaink a 4. helyen csaptak a célba.

– Összességében jól sikerült az idei év utolsó országos bajnoksága, az előző éveket felülmúlva, idén minden korosztályban szereztünk érmet, illetve érmeket – tudtuk meg a fiatalokat elkísérő Petróczki Zsombor edzőnktől.

Címlapképünkön az aranyérmes Sipaki Csenge középen