Uszonyosúszó országos bajnokság: 11 csabai érem

csapatunk

Az elmúlt hét végén rendezték meg két napon át az idei uszonyosúszó országos bajnokságot a gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztálynak. A verseny helyszíne, a tavalyihoz hasonlóan, idén is Kecskemét volt. A sok versenyző és bizonyos biztonsági okok miatt is a bemelegítést mindig két részletben bonyolították le a szervezők.

Klubunk csak és kizárólag utánpótláskorú úszókat nevezett a versenyre. Különösen nehéz dolguk volt a junior korú fiataloknak, hiszen ők felversenyzéssel indultak, és nekik a felnőttekkel kellett összemérni tudásukat. Szám szerint 13 versenyző képviselte ezen a színvonalas versenyen egyesületünket.

 — Összességében nagyon sikeresnek értékelem ezt a két napot, főleg annak értelmében, hogy az utóbbi hetekben az időjárás nem volt kegyes hozzánk és sokszor napok teltek el, amíg egyáltalán az uszony felkerült a gyerekek lábára — tudtuk meg Valach Dávid edzőnktől. — Jó pár úszóedzést is ki kellett hagynunk, mivel alkalmatlannak bizonyult a medence vizének hőmérséklete az érdemi munka elvégzéséhez, és ilyenkor a formába hozásnál ez hatványozottan is hátrányt jelent

Egyesületünk 11 érmet és 41 pontszerző helyet gyűjtött a bajnokságon. Utóbbi adat abszolút kiemelkedő, hiszen a váltókkal együtt összesen 46 nevezésünk volt. A csapatversenyben pedig az öt mamut klub a Debrecen, a Kaposvár, a Gyöngyös, a Kecskemét és a Szeged után közvetlen a hatodik helyezést sikerült megszereznünk, úgy, hogy valamennyi sportolónk fő csapás iránya a hagyományos medencés úszás.

Érmeseink: Petróczki Zsombor (gyermek korcsoport): három aranyérem. Bartyik Bianka (ifjúsági): egy ezüst- és két bronzérem. Szász Anna (ifjúsági): egy bronzérem. Ombodi Nándor (ifjúsági): két bronzérem. Horváth Balázs (junior-felnőtt): egy ezüstérem. Tóth Péter (junior-felnőtt): egy bronzérem.

Címlapképünkön a kecskeméti küldöttségünk