Uszonyokkal rövidpályáztak Kecskeméten

öten az ob-n

Amíg a kisebbek Hódmezővásárhelyen egy nemzetközi viadalon zárták az évet, a nagyobbak egy másik eseményen, a 7. alkalommal kiírt országos rövid pályás uszonyosúszó bajnokságon vettek részt. A vasárnapi, kecskeméti versenyen öt békéscsabai lépett rajtkőre.

A verseny előtt adták át az egyesületek képviselőinek, sportolóinak az idei aranyjelvényes minősítésért járó kitűzőket.

Öt versenyzőnk lépett rajtkőre a versenyen, nevezetesen Szász Anna, Bartyik Bianka, Szász Máté, Szabó János és Temesvári Kata. A legeredményesebben Szász Anna szerepelt, aki 100 méteren bronzérmes, 200 és 400 méteren ezüstérmes lett korosztályában. A dobogón mellette állt Bartyik Bianka, akivel időnként helyett cseréltek, ugyanis 100-on Bianka volt gyorsabb, így ezüstérmes lett, míg 200 és 400 méteren bronzérmet érdemelt ki.

Szász Máté 100-on és 200-on egyaránt a 4. helyen végzett, de a neki legjobban fekvő 400 méteres távon már a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Szabó János, ahogy növekedett a táv, úgy lépegetett előre és értékes pontszerző helyeket gyűjtött. Temesvári Katára a szokásos, stabil szereplés volt a jellemző, apró javulásokkal. Egyébként mindenki egyéni csúccsal fejezte be a bajnokságot.

Címlapképünkön az ötösfogat Kecskemétről