Úszók az Óvodától az Olimpiáig

három csabai a dobogón

Óvodától az Olimpiáig – Mars Magyarország Vándorserlegért elnevezéssel 22. alkalommal rendeztek úszóversenyt Szentesen főleg az utánpótláskorúak számára, de néhány válogatott úszó is elindult, és amelyre kereken harminc klub nevezte 515 fiatalját, köztük szinte minden Békés megyei egyesület. Három romániai klub, az aradi, a nagyváradi és a marosvásárhelyi nemzetközi rangra emelte a Kurca-parti eseményt.

Pontversenyt is számoltak, ha már kupaviadal volt a verseny, amelyet a Győri Úszó Sport Egyesület nyert el 774 egységgel, megelőzve a Hódmezővásárhelyi SÚVC (669) és a Szolnoki Vízilabda SE-t (504). A legjobb Békés megyei klub a 9. helyen befutó Gyulai Várfürdő volt (282), 14. a Békéscsabai Előre ÚK (213), 16. Triton Sport Egyesület (190), 18. Tótkomlósi ÚE (150) és 23. Orosházi ÚE (104).

— Mozgalmas hétvégét zártunk szombaton Szentesen — vágott a közepébe Lázár Olga, a Békéscsabai Előre Úszó Klub edzője. — Nagyon sok induló jelentkezett a rajtkőnél, így hosszú lett a nap, tulajdonképpen reggel kilenc órától este fél hatig tartott az esemény. Valamennyi sportolóra érvényes, hogy fejben is nagyon nehéz volt végig teljesíteni, és az utolsó versenyszámnál is koncentrálni. De szerencsére nagyon sokan az országos bajnokságokra szóló szintet teljesítettek, egyéni rekordokat úsztak. Mint említettem, látható volt, hogy fejben fáradtabbak, ami annak is köszönhető, hogy itt van az iskolai év végi hajrá, sokan beragadtak a rajtnál, vagy a célba érés nem volt pontosan kivitelezve, ami miatt, sajnos, másodpercek vesztek kárba.

Klubunk érmesei: Balázs Krisztián (két bronz). Gyebnár Attila (egy ezüst). Lipták Luca (egy ezüst). Nagy-Benedek Olivér (egy ezüst, egy bronz). Petróczki Zsombor (két arany, egy ezüst). Petrovszki Rézi (egy bronz). Reisz Nándor (két arany, egy ezüst, egy bronz). Szabó János (egy ezüst). Szász Máté (három bronz).

A részletes eredmények itt olvashatók:

20180520_szentes_ovodatol_az_olimpiaig_jegyzokony.pdf

Cimlapképünkön a 2008-ban születettek 100 méteres fiú mellúszásáan három csabai dobogósa