Ünnepség a jelvényes sportolóinknak

aranyjelvényeseink egy csoportja

Tavaly év végén, decemberben már tartott klubunk egy ünnepséget, amelyen az országos bajnokságokon döntőbe került versenyzőinket jutalmaztuk. Hasonlóra került sor a minap is, amikor a különböző fokozatot elérő jelvényeseinket köszöntöttük.

Jócskán benépesült Békéscsabán a Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola aulája, ami érthető: nem kevesebb, mint ötven fiatal sportolónk harcolt ki az elmúlt esztendőben arany-, ezüst- és bronzjelvényes szintet.

„Mivel sok jó eredményt értek el sportolóink 2017-ben is, ezért külön díjazásokat kellett kialakítanunk — mondta az újabb ünnepség kapcsán Lázár Olga edzőnk. —. Decemberben az országos bajnokságokon az első nyolc helyen végzett sportolók számára rendeztünk fogadást.  Most a múlt pénteken az jelvényeseink eredményeit díjaztuk. A 2017-es évben ötven versenyzőnk ért el különböző veretű jelvényes szintet.”

A legfiatalabbak a nyolcévesek voltak, nekik arany-, ezüst- és bronzjelvényes szintet lehetett teljesíteni, a 2004-ben születettek és idősebbeknek már csak aranyjelvény teljesítésére van lehetőség.

Tény, a bronzjelvényes színt könnyebben elérhető, aki szorgalmasan jár az edzésekre és készül a versenyekre, az képes legalább egy versenyszámban szintet teljesíteni. Az aranyjelvényt azonban már nehéz elérni, az ugyanis már kő kemény munkát igényel.

„Minden szintet teljesítő sportolónkat megbecsülünk — fűzte hozzá edzőnk. — Mindenkinek megvan a határa, mire képes, de amúgy is, a bronzjelvényesekből, lehet az ezüstös, majd később aranyjelvényes úszó, akikből később akár bajnokok és helyezettek is lehetnek a különböző korosztályos versenyeken. Amivel klubunk sokat gyarapszik, és példát mutat a feltörekvő új generációnak, meg azoknak is, akik még csak ezután sajátítják el a sportág alapjait.”

A különböző jelvényes szintet elért sportolóink névsora itt tekinthető meg:

20180207_jelvenyesek_2017.pdf

Címlapképünkön az aranyjelvényes szintet elért sportolóink egy csoportja az ünnepségen