Újra benépesült diákokkal az Árpád fürdő

diákolimpia

Egy héttel ezelőtt az általános iskolák alsó tagozatosainak, tegnap a felső tagozatosoknak, valamint a középiskolásoknak rendezték meg a Békés megyei diákolimpiai döntőket az úszó sportágban.

Ismét benépesült a békéscsabai Árpád fürdő, szerdán reggel több száz diák jelentkezett a sátortetős medence rajthelyén, hogy eldöntsék, ki a legjobb diákversenyző ebben az évben. Egy fél napon át pezsgett a medence, sok szoros csatát követhettek az érdeklődők. A legeredményesebbek el is jutottak a márciusban, Hódmezővásárhelyen rendezendő országos diákolimpiai döntőbe.

Miként az elmúlt héten a kicsiknél, ezúttal sem klubversenyzőként, hanem iskolájuk színeiben viaskodtak a diákok. Ráadásul két kategóriában: külön rendeztek futamokat az igazolt versenyzőknek (A kategória), és külön az amatőröknek (B kategória). Így láthattunk kiemelkedő tudású fiatalokat, és valóban amatőr úszókat, akiknek így megadathatott, hogy akkor is sikerélményük lehessen, ha csak ritkán jutnak le a strandokra, uszodákba. Nem beszélve arról, hogy nemcsak a megyei úszó fellegvárakból érkeztek az Árpád fürdőbe, hanem több település iskoláit képviselhették a diákok. Külön színessé tette az eseményt, hogy a megyeszékhelyi vízilabdaklub fiataljai is rajtkőre léptek az egynapos eseményen.

Az alábbi linken a teljes jegyzőkönyv megtekinthető:

20180215_diakolimpia-iii.-vi.krcs_jegyzokonyv.pdf