Tótkomlós: „A csapatkupát is elhoztuk”

nagy meleg

Lezajlott Debrecenben az idei delfin korosztályos magyar bajnokság, amelyről korábban beszámoltunk, és amelyen remek sikereket értek el fiatal sportolóink. Akik egy jottányit sem pihenhettek a nagy nyári forgatagban, ugyanis a másfél héttel ezelőtt szombaton záródó eseményt követően vasárnap már újra a rajtkőre álltak (ők is).

Mégpedig Tótkomlóson, ahová már egy népesebb küldöttség — köztük a mostani bajnokok és helyezettek is elutaztak. Ugyanis ezen a vasárnapon és itt, Tótkomlóson rendezték meg a hagyományos Rózsa Kupát, amely egyben megyebajnoki forduló is volt az utánpótlás számára. Ez volt egyébként a megyebajnokság nyári idény utolsó fordulója, amelyre a szomszédos Romániából is érkeztek versenyzők.

„Nagyon meleg volt, de a gyerekek élvezték a versenyt — kaptuk a tömör értékelőt. — Ezúttal a 133 1/3 méter vegyes- és mellúszó számok voltak a forduló értékelő számai. Jó eredmények születtek, a csapatkupát is elhoztuk. Igaz nagyon sok résztvevővel voltunk és sok indulóval, de a csapatversenyben csak a két legjobb úszó eredménye számított versenyszámonként.”

A meghívott klubokkal együtt 12 egyesület adta le nevezését, több mint két és félszázan álltak rajtkőre, 886 rajtot jegyeztek a rendezők. A pontversenyt klubunk nyerte 353 ponttal a Gyulai Várfürdő (313) és a Herpály SE, Berettyóújfalu (312) előtt. A további sorrend: 4. Szentes Város ÚC 288, 5. Tótkomlósi ÚE 246, 6. Hódmezővásárhelyi SUVC 162, 7. Triton Sport Egyesület 150, 8. Orosháza ÚE 125, 9. Delfin Temesvár (román) 96, 10. BVSC 50, 11. Gyomaendrődi Delfin 48, 12. Jogging Plus SzFK 0.

Íme a dobogós versenyzőink névsora: Ancsin Zsófia, Andrej Bálint, Asztalos Alexandra, Asztalos Antónia, Balázs Krisztián, Balog Lora, Csanádi Virág, Csendes Eszter, Dér Máté, Erdész Bence, Farkas Martin, Károlyi Zsófia, Kémenes Gréta, Kiss Zoltán, Mézes Virág, Miklovicz Márk, Nagy-Benedek Izabell, Nagy-Benedek Olivér, Petróczki Zsombor, Petrovszki Rézi, Reisz Dániel, Reisz Hédi, Reisz Nándor, Sipaki Csenge, Szabó Milán, Szabó Simon, Szász Máté, Uhrin Anna.

A békéscsabai úszók eredményei itt olvashatók:

0711_totkomlosi_rozsa_kupa_csabaiak_eredmenyei_jkv.pdf

A Rózsa Kupa teljes jegyzőkönyve innen tölthető le:

0711_totkomlosi_rozsa_kupa_teljes_jkv.pdf

Címlapképünkön: rekkenő meleg várta a fiatalokat Debrecenben és Tótkomlóson is