Torna, spinning, futás és jóga után úszóverseny Hódmezővásárhelyen

petróczki zsombor

Az elmúlt hét végén fiataljaink Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában léptek rajtkőre, ahol negyedik alkalommal rendezték meg a nemzetközi rövidpályás Hód Kupát. Az versenymedencében ezúttal keresztben rajtoltak el a futamok, hiszen 25 méteres viadalként került be a versenynaptárba az esemény, amelyen öt nemzet, 49 egyesületének 553 versenyzője küzdött az érmekért és a helyezésekért a két nap során.

Egyesületünkből 37 sportoló – főleg fiatalabb korosztály – lépett rajtkőre. Csak az első napot vállalták úszóink, amely szombaton is már majdnem 12 órán keresztül tartott, hiszen az elmúlt két hétben sátorállítás miatt eléggé rendszertelenek voltak az edzéslehetőségeink.

– Úsztunk a csabai belvárosi uszodában, Békésen, Gyulán, amit ezúttal is köszönünk befogadóinknak – foglalta össze a nem is oly távoltmúlt történéseit Szarvas János edzőnk. – Jó érzés, hogy lehetőséget kaptunk ezen a helyszíneken. Amúgy ezeken kívül spinningeltünk, tornáztunk, jógáztunk és futottunk sokat a két hét alatt. Ennek megfelelően „csak” a 200 méteres vegyesúszást tettük kötelezővé a gyerekek számára, azon kívül választhattak a fennmaradó számokból. Ezen a napon egyébként minden úszásnemből 50, illetve 200 méteres táv került lebonyolításra. Vegyes volt a versenyzési kedv, de a mérleg nyelve inkább az 50 méterek felé billent. Edzőként az volt az elvárás, hogy az 50 méteres medencében úszott legjobb eredményeiket közelítsék meg a gyerekek, és ezt az esetek nagy többségében teljesítették is.

A mellékelt jegyzőkönyvben itt.pdf megtalálhatók az esemény részletes eredményei.

Címlapképünkön balról az éremszerző Petróczki Zsombor