Több finalista a negyedik, záró napon a bajnokságon

Negyedik, záró napjához érkezett Debrecenben az idei, sorrendben 119. felnőtt úszó országos bajnokság, amelyen továbbra is érdekeltek voltak versenyzőink. Nem is akárhogyan, hiszen ezen a napon többen is bejutottak az A, illetve B döntőbe.

Kezdjük az egyéni versenyszámokkal. Bohus Richárd az egyik legtesthezállóbb számában, az 50 méteres hátúszásban rajtolt el, amelyben nem mellesleg Európa-bajnoki érmeket is begyűjtött már az elmúlt évek során. Délelőtt könnyed úszással a 32 induló közül a negyedik helyen „lapátolt” célba 26,21 másodpercet teljesítve. A hölgyek mezőnyében harminchatan próbáltak szerencsét, köztük Szabó Orsolya, aki a B döntőt érő 16. helyen úszott be 31,06 másodpercet teljesítve.

A hasonlóan rövid, 50 méteres mellúszásban két csabai is rajtkőre állt, Arányi Norbert 28. lett az éppen félszáz induló közül, ideje 31,22. A nála fiatalabb Matejdesz Máté éppen hogy elmaradt tőle, 31,68 másodperccel harmincadik lett.

A 100 méteres pillangóúszásban Hajtman Tamás (képünkön) harcolt ki B döntős helyezést, 56,33 másodperces teljesítménnyel a 14. helyen ért célba.

A délelőtt vége felé, sőt, inkább már inkább az ebédidőbe nyúlóan rendezték meg a 4x100 méteres vegyes váltót, ahol a második futamba nyert besorolt a békéscsabai négyes fogat Bohus Richárd, Matejdesz Máté, Hajtman Tamás, Arányi Norbert összeállításban. Itt összesen 16 csapat nevezése futott be, a csabai váltó a negyedik helyezést harcolta ki 3:52,40 perces időeredménnyel az Eger, a Kőbánya és a BVSC-Zugló mögött.

„Bohus Ricsi délelőtt biztonsági hátúszással 55,8 másodpercet úszott első emberként háton, majd délután szeretnénk jobban megnyomni, hogy akár a világbajnoki A szintidőt is eléje — tudtuk meg Szarvas János edzőtől. — A többiek is jól teljesítettek, Matejdesz Máté mellen 1:07,6-ot, Hajtman Tomi pillangón 56,2-öt, és a befutó gyorsúszó, Arányi Norbi 52,5 másodpercet teljesített. Aminek külön örülök, hogy a záró napon már több döntős versenyzőnk is akad, közülük pedig Szabó Orsi külön elismerést érdemel, hiszen remek egyéni csúccsal került a fináléba. Pedig esetében csak a versenyzés volt most fontos, hiszen őt majd a korosztályos bajnokságra igyekszem formába hozni. Amúgy mindenki időeredménye és helyezése reális” — összegezte a négy napot röviden és elöljáróban edzőnk.