Tizenkilenc arany-, 34 ezüst-, és 26 bronzérmet kalapáltak össze

kupagyőzelem

Hatodik alkalommal szólította rajtkőre az utánpótlás korúakat a Várfürdő Kupa úszóverseny, amely mint a korábbi években is mindig, Széchy Tamás emlékére zajlott a gyulai Várfürdő sátortetővel ellátott 50 méteres medencéjében.

Igen hosszúra sikeredett az idei viadal, amelyen 16 egyesület, 328 versenyzője, 1226 rajtot teljesített egy nap alatt. Az eseményt nemzetközi rangara emelte három romániai klub, a Marosvásárhely, az Arad és a Nagyvárad klubjainak részvétele. A legnépesebb küldöttséggel a házigazda Gyulai Várfürdő, a Békéscsabai Előre Úszó Klub és a Szegedi Úszó Egylet képviseltette megát. Nem véletlen, hogy ezek közül került ki a pontverseny győztese, amely idén a békéscsabai csapat lett (551 pont), megelőzve a Várfürdő gárdáját (533), és a szegedi küldöttséget (518). A további Békés megyeiek közül a Triton SE Gyula az ötödik (226), a Tótkomlósi ÚE a nyolcadik (139), az Orosházi ÚE a kilencedik (115), a Gyomaendrődi Delfin a tizenötödik (23) lett.

„Tizenkilenc arany-, 34 ezüst-, és 26 bronzéremmel tértünk haza — foglalta össze a nap eseményeit Lázár Olga edzőnk. — Népes, 63 versenyzőből álló csapattal vettünk részt a versenyen, amelyen klubunkból minden korosztály képviselte magát. A versenyen kisebb technikai hibák adódtak, de szerencsére megoldódtak, így is késő délután, 17 órakor végeztünk. Összességében jó eredmények születtek, nem véletlen, hogy a verseny végével a gyerekek meghívást kaptak az Aquapalotába, így  a napot egyórás csúszdázással, játszással zártuk. Eredményes élmény dús szombati nap volt.”

Folytatás a hét végén, Aradon, ahová meghívást kaptunk egy meghívásos nemzetközi úszóversenyre.

Klubunk érmes versenyzői: Ancsin Zsófia, Andrej Bálint, Arányi Norbert, Asztalos Alexandra, Asztalos Antónia, Balázs Krisztián, Balog Lora, Bohus János, Csanádi Virág, Csendes Eszter, Dér Máté, Farkas Martin, Forgó Luca, Gyebnár Attila, Horváth Balázs, Hrabovszki Lara, Károlyi Zsófia, Kovács Balázs, Mézes Virág, Nagy-Benedek Izabell, Nagy-Benedek Olivér, Nagy Dominik Donát, Ombodi Nándor, Perza Berta, Petróczki Zsombor, Petrovszki Rézi, Reisz Dániel, Reisz Nándor, Sipaki Csenge, Szász Anna, Szász Máté, Szűts Bojána

A részletes eredmények az alábbi linken olvashatók:

1031_varfurdo_kupa_jkv.pdf

Címlapképünkön: utánpótláskorú úszóink büszkén emelik a pontverseny győzelem után a kupát a magasba