Eger

Két arany- egy ezüst- és két bronzérem, no meg egy Eb-szint a Világkupáról

eredményhirdetés

Miközben klubunk egy jelentős, 44 tagú csoportja Hódmezővásárhelyen a Tavaszváró nemzetközi versenyen jeleskedett, egy maroknyi csoport ugyanazon a hétvégén Egerben az uszonyos szakágban megelkezdte a versenyszezont.

Sikeres debütálás az uszonyosúszó világkupán

Horváth Balázs, mellette Tóth Péter

Az elmúlt hét végén rendezték meg a 14. Uszonyosúszó Világkupát Eger városában, amely a sorozat első állomása volt. Az eseményen 17 nemzet, 86 csapata, összesen 502 versenyző lépett rajtkőre két napon át.

Egészen messziről Kolumbiából is érkezett egy küldöttség, ami önmagában is unicum. Klubunkat a két junior válogatottunk, Horváth Balázs és Tóth Péter képviselte a rangos eseményen.

Fényes sikeres Egerben

Valach Dávid edző Szász Mátéval és Szász Annával az egri uszodában

Az elmúlt hét végén rendezték meg az uszonyosúszó serdülő országos bajnokságot Egerben, a Bitskey Aladár Sportuszodában, amelyen rajtkőre álltak egyesületünk, a Békéscsabai Előre Úszó Klub fiataljai is Valach Dávid edző vezetésével.

Az eseményen klubunkat két versenyző képviselte. Egyikük Szász Anna, aki serdülő korú, illetve Szász Máté, aki kora alapján ugyan a gyermek korosztályba tartozik, így ő felversenyzéssel indult az országoson ahol egy, illetve két évvel idősebb ellenfelekkel is meg kellett küzdenie.

Zsilinszki Orsi szintidői a siketolimpiára

Az ország különböző pontjain számos év- és cikluszáró úszóversenyt bonyolítottak le, ezek egyike volt a harmadik ízben megrendezett Pro-Agria viadal, amelynek az egri Bistkey Aladár Sportuszoda adott otthont. Ez a verseny egyben a hallássérültek országos bajnoksága is volt. Összesen 33 klub, 478 versenyzője nevezett, az egri viadalon 2756 rajtot jegyeztek.

Orsinak a szétúszás nem segített

Szabó Orsolya

Befejeződött a négy napon át tartó 60. serdülő korosztályú úszó magyar bajnokság. Az első két nap sikereiről már beszámoltunk, most az utolsó két nap teljesítményét vesszük górcső alá.

Mint ismert, klubunkat az idei bajnokságon két versenyző, Matejdesz Máté és Szabó Orsolya képviselte. Mindketten az első két napon szép egyéni rekordokkal, Máté ráadásul döntős helyezéssel vétette észre magát a Bitskey Aladár Uszodában rendezett ob-n.