Tavaszváró Hódmezővásárhelyen

Perza Berta

Mintegy kéthónapos pauza után az elmúlt hét végén rendezték meg az első úszóversenyeket Magyarországon. Mindenhol rengeteg indulót regisztráltak, pedig az ország több pontján is rendeztek hasonló viadalt.

— Egyesületünk a Hódmezővásárhelyen megrendezett viadalon vett részt — tudtuk meg Lázár Olga edzőtől. — Akadt, aki egy napot, mások mind a két nap menüjét „végigkóstolta”. Ezúttal is monstre esemény volt a Gyarmati Dezső Sportuszodában, hiszen reggel kilenc órakor rajtolt el az első futam, és este sötétedés után fejeződött be mind két napon. A nagy tömeg miatt sokkal nagyobb feszültséget tapasztaltunk a gyerekek körében. Leülni, pihenni szinte nem lehetett, mivel minden talpalatnyi helyen ül, fekszik, áll valaki.

Edzőnk azt is elmondta, jelenleg az alapozás időszakában tart a klub apraja, nagyja, mégis a decemberben teljesített időket túlszárnyalva, egyéni csúcsokat úsztak sportolóink. Már most többen teljesítették az országos bajnokságok szintjét.

— Az iskolai félévzárás fáradsága is látszik a versenyzőkön, de lassan túl leszünk ezen a nehéz időszakon — folytatta Lázár Olga. — A tavasz úgy is mosolyt csal mindenki arcára és bizakodva folytatjuk a munkát. Nyáron, idén is, nagyon sok nehéz feladatot kell teljesíteni, sok munka van még hátra.

Fiataljaink részletes eredményei itt.pdf olvashatók

Címlapképünkön Perza Berta, aki a kilencéves lányok 50 méteres pillangóúszásában nem talált legyőzőre