Szombaton már kora reggel megtelt az Árpád fürdő versenyzőkkel

éremkollekció, ami 88 győztes és dobogós nyakába került

Lezajlott Békéscsabán, az Árpád fürdőben, klubunk rendezésében, a 43. Sanitas Viharsarok Kupa nemzetközi úszóverseny a Békés Takarék jegyében. Népes mezőny állt rajtkőre, mondhatni, pillanatok alatt megtelt versenyzőkkel, edzőkkel a csabai fürdő szombaton reggel és késő délutánig így is maradt.

— Nagy érdeklődés volt a versenyünk irányt, Vácról, Budapestről, nyírségből érkezetek csapatok, aminek nagyon örültünk — hangsúlyozta ki Lázár Olga edzőnk, aki egyben a versenybíróság elnöki tisztét is betöltötte. — Nemzetközi verseny lévén román és bosnyák csapatok is elhozták legjobbjaikat. Összesen egy híján húsz egyesület képviselte magát, több mint nyolcszáz rajt zajlott le, zökkenőmentesen technikai hiba nélkül.

Az is fontos volt, hogy az utóbbi napok zivatarokkal tarka időjárása ezen a napon megkegyelmezett, a verseny végéig kitartott a szép és száraz idő, így minden feltételnek megfelelő tökéletes nyitott medencés versenyt tudott rendezni klubunk. A sportolók, amikor éppen nem a medencében tempóztak, a nagy fák árnyékában pihentek, készültek, koncentráltak az adott versenyszámukra.

— A versenyünket a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központ támogatta olyan formában, hogy minden egyesület lehetőséget kapott a problémás, sérült sportolója rehabilitációjára, igénybe tudta venni a központ szolgáltatásait — folytatta a versenybíróság elnöke. Ezeket az utalványokat az egyesületek képviselőinek a Diagnosztikai Központ tulajdonosa, Bondár Attila adta át a helyszínen.

A verseny alatt jó eredmények születtek, sokan teljesítették az országos bajnokságokhoz szükséges szinteket. Különdíjjal értékelte klubunk az évfolyamonként a legjobb versenyzőket, egy versenyszámban elért legmagasabb LEN pont szerint.

Az esemény végül a Családi nappal zárult.

Az alábbi linken a békéscsabai fiatalok eredménysora olvasható:

20180528_viharsarok_kupa_beuk_jkv.pdf

Itt pedig a teljes jegyzőkönyv megtekinthető:

20180528_viharsarok_kupa_jkv.pdf

Címlapképünkön az éremkollekció, ami 88 győztes és dobogós nyakába került