Szép eredmények a februári Tavaszváró Úszóversenyen

első helyezett lett Petróczki Zsombor, és a dobogó harmadik fokára állhatott Nagy-Benedek Olivér

A hét végén, két napon át zajlott a Tavaszváró nyílt nemzetközi úszóverseny (Spring Waiting Open 2017) Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában, amelyen ott voltak klubunk fiataljai is, szám szerint negyvenöten.

Az idei Tavaszváró úszóversenyen 47 egyesület, 718 versenyzője állt kőre, összesen 3816 rajtot jegyeztek a szervezők. Erre mondják, hogy még két napra is nagyon sok, hosszú és fárasztó az esemény.

„Reggel 7,45 órakor kezdődött a bemelegítés, és este 19 óra után tartották az utolsó eredményhirdetést — tudtuk meg Lázár Olgától, klubunk edzőjétél. — Ráadásul számunkra külön tehertételt jelentett, hogy az anyagiak megkímélése miatt szombaton este hazautaztunk Békéscsabára, és másnap kora hajnalban újra útra keltünk a hetven kilométerre lévő Csongrád megyei városba, amihez sok szülői segítségre is szükség volt, hiszen az apukák és anyukák szállították a fiatalokat a két város között.”

Minden korosztály számára 50, 100, 200, 400 méteres távot írtak ki. A nemzetközi minősítést román, szerb és francia úszók biztosították.

„Egyesületünk fiataljai összességében kilenc arany-, ugyanannyi ezüst-, és tizenkét bronzéremmel gazdagodtak — folytatta az edző. — A pontversenyben is szépen teljesítettek fiataljaink, hiszen a negyedik helyen zártunk 47 klub közül. Jó időeredmények születtek, még este 18 óra után is egyéni rekordokat úsztak a versenyzőink.”

Visszatérve a csapat-, illetve pontversenyre: az élen a BVSC-Zugló 56 versenyzőt fölvonultató gárdája végzett 91664 ponttal megelőzve a Szegedi ÚE 72 fős küldöttségét (80549 pont), és a házigazdákat, a HÓD Úszó SE, Hódmezővásárhelyt, amelyet 56 fiatal képviselt (73324). A megyei klubok közül, mint már említettük, a Békéscsabai Előre Úszó Klub lett a negyedik (72779) éppen megelőzve a Gyulai Várfürdőt (51146) és a Ferencvárost (46710). A Triton SE, Gyula 23. lett (22711), a Tótkomlósi ÚE a 30. (13271), az Orosházi ÚE a 34. (8265).

Akikre pedig különösen büszkék lehetünk, vagyis az érmes sortolóink: Asztalos Antónia, Horváth Balázs, Kovács Balázs, Kovács Martin Mór, Matejdesz Máté, Nagy-Benedek Olivér, Petróczki Zsombor, Petrovszki Rézi, Provosinszki Noémi, Reisz Nándor, Sipaki Zsombor, Szabó Orsolya, Szász Anna

Klubunk fiataljainak részletes eredményei az alábbi linken olvashatók:

0227_hodmezovasarhelyi_jkv.pdf

Címlapképünkön: a kicsik 50 méteres mellúszásának eredményhirdetése, ahol klubunkból első helyezett lett Petróczki Zsombor, és a dobogó harmadik fokára állhatott Nagy-Benedek Olivér