Szarvasi éremdömping, kánikula és jégkrémhegyek

Míg az ifi korú és néhány serdülő, sőt gyermek korcsoportos versenyzőnk Hódmezővásárhelyen igyekezett bizonyítani felkészültségét az idei ifjúsági országos bajnokságon, addig a legkisebbek Szarvasig utaztak, hogy a hetedik alkalommal kiírt SZUSE Kupán —, amely egyben megyebajnoki forduló volt az utánpótlás számára — letegyék névjegyüket.

A Körös-parti városban elsősorban a 2006—2009 között születetteknek volt kihívás a megyebajnoki forduló, de a nagyobbak közül is szívesen részt vettek páran a versenyen, aminek értékes eredménye is született: az abszolút mix váltóban ezüstérmes lett a Kósa Bence, Szabó János, Miklovitz Márk, Provosinszki Noémi négyes fogat. Amúgy a még kisebbeknek is írtak ki számokat, így rajtkőre léptek még a 2011-ben születettek is — számukra, azaz a kezdőknek is remek alkalom volt a felmérésre, hol is tartanak az úszástudásban? Klubunkból így a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium uszodájában Szűts Szilvia, Zleovszki Alíz és Valach Dávid irányításával készülő kezdők is szép számmal részt vettek, sőt, több érmes helyezést is szereztek.

Az eseményen 11 klub állította rajtkőre fiataljait, lévén megyebajnoki forduló is volt az viadal, valamennyi Békés megyei klub képviseltette magát. Végül a SZUSE Kupát a Békéscsabai Előre Úszó Klub érdemelte ki idén, miután 628 pontot gyűjtöttek versenyzői. Őket követte a Gyulai Várfürdő (366) és az Invictus Szolnok (346). A további sorrend: 4. Szarvasi Úszó Sport Egyesület 321, 5. Tótkomlósi ÚE 258, 6. Triton SE, Gyula 196, 7. Orosháza ÚE 188, 8. Herpály SE, Berettyóújfalu 185, 9. Algyő ÚE 111, 10. Oázis Szigetszentmiklós 52, 11. Delfin SE, Gyomaendrőd 51.

Május vége lévén ragyogó időjárás fogadta a fiatalokat, igaz, a versenyre a Szent Klára Gyógyfürdő fedett 25 méteres medencéjében került sor, ám a külső részen táborozhattak le a gyerekek és családjaik, megkönnyítve ezzel a versenyszámokra való ráhangolódást. A meleget enyhítendő a csapatverseny kihirdetése után minden versenyző jégkrémet is kapott a szervezőktől.

Végezetül álljon itt azok névsora, akik érmet is nyertek a szarvasi viadalon: Andrej Bálint, Asztalos Alexandra, Asztalos Antónia, Balázs Krisztián, Bohus János, Dér Máté, Hrabovszki Lara, Károlyi Zsófia, Kémenes Gréta, Kis Zoltán, Kósa Bence, Lipták Luca, Miklovitz Márk, Nagy-Benedek Izabell, Nagy-Benedek Olivér, Petróczki Zsombor, Petrovszki Rézi, Provosinszki Noémi, Reisz Dániel, Reisz Nándor, Sipaki Csenge, Szabó János, Szabó Milán, Szabó Simon, Szák Andor, Szász Máté

Klubunk versenyzőinek további eredményei az alábbi linken nyithatók meg:

szarvasi_megyebajnoki_beuk_eredmenyek_jkv.pdf

Címlapképünkön a 25 méteres mellúszás eredményhirdetése látható a 2010-es korosztályban, amelynek során Asztalos Alexandra volt az aranyérmes, az ezüstérmes pedig Nagy-Benedek Izabell lett