Szabó Orsi eyofos reményei

szabó orsi és az eyof kabala

Győr városa ad otthon egy héten át, július 23-30-a között az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF). Ebből az alkalomból szombaton történelmi pillanat részesei lehettünk, hiszen Békés megyébe érkezett az olimpiai láng.

Délelőtt a városháza elé érkezett a láng, ahol már sokan várták, amellyel először az egykori olimpikon atléták, Urbanikné Rosza Mária és Urbanik Sándor, a legtöbb olimpián részt vett békéscsabai kötődésű sportolók futottak, akiket sokan követtek. A második futó, Csulik Pálné, olimpiai negyedik helyezett kézilabdázó volt, aki az Andrássy út elejétől a Munkácsy utcáig futott, ahol Pásztor Józsefnek, a békéscsabai labdarúgás legsikeresebb személyiségének adta át a fáklyát. A Korzó téren Pásztor Józsefet Bökfi János olimpiai negyedik helyezett súlyemelő váltotta, aki a Gyóni Géza utcánál átadta a lángot Makra Noémi tornásznak, aki az egyetlen békéscsabai EYOF győztes. A válogatott tornásznő befutott a Csaba Centerbe, és felment az aulában található színpadra.

A Csaba centerben Szigeti Csaba, a békéscsabai polgármesteri hivatal sportcsoportvezetője köszöntötte a megjelent, több száz érdeklődőt, majd megkérte, hogy adja át a lángot Tóth Viktóriának, Győr programszervezési referensének. A Torna Club Békéscsaba legkisebb tornászainak látványos bemutatója után Szigeti Csaba szólította a színpadra azokat a sportembereket, akik futottak az olimpiai lánggal.

Négy csabai sportoló nyert érmet az EYOF történetében, az aranyérmes Makra Noémi mellett az atléta Gregor László ezüstérmes volt, míg a súlylökő Márton Anita, és az akadályfutó Pavuk Tíra bronzérmet nyert, ők is felmentek a színpadra. Várhatóan Győrben is lesznek békéscsabai fiatalok az EYOF-en, így a színpadra szólította Szigeti Csaba a Kopp Békéscsabai AC futóját, Apáti Bencét, a Békéscsabai Előre ÚK versenyzőjét, Szabó Orsolyát (képünkön az olimpia kabalafigurájával), és a BRSE röplabdázóját Petrenkó Brigittát.

Az olimpiai lángot ezt követően a békéscsabai városi sportcsarnokba vitték, ahol a diákolimpia leány kézilabda döntőit rendezik, majd a láng elhagyta Békéscsabát, és ment tovább Gyulára.