Sok rekordot és ajándékot hozott a nyuszi

Uhrin Anna, Sipaki Csenge, Károlyi Zsófia és a támogató képviseletében Gyebnárné Kovács Krisztina, terméktámogatási és marketing igazgató

Lezajlott a hét végén az idei, a már a korábbi években jól bevált Nyuszi Kupa verseny, amelyre ebben az esztendőben már a megyén kívüli klubok is delegáltak fiatalokat. A szombati eseményt két részletben rendezte meg klubunk, délelőtt a nagyobbak, a 2007-ben születtek, és idősebbek úsztak, délután pedig a kicsik, a 2008-ban születettek és fiatalabbak.

Érthető volt, hogy egész napra benépesült a békéscsabai Árpád fürdő sátortetős uszodája és környéke, több mint 250 induló áll a rajtkőre, összesen harminc versenyszámban. Végül tíz egyesület, köztük Békés megyén kívüliek is kérték, hogy elindulhassanak.

„Minden induló valamilyen apró finomságot kapott, ezzel is lelkesítve őket – tudtuk meg a viadal főszervezőjétől, Lázár Olgától. – Igencsak meleg idő volt a szabadban, sok napsütéssel, így a sátor alatt délutánra már végképp forróság lett, ám mindezek ellenére remek időket úsztak a fiatalok. Sokan szintet teljesítettek a nyári országos korosztályos bajnokságokra. Sok apróság most indult először 50 méteres medencében versenyen, többek között a belvárosi iskola úszó osztályosai. Mindez edzőink örömére, akik gratulálnak valamennyi érintettnek.”

A verseny után megkezdődött az Árpád fürdőben a nyári szezonra való átállása, közel két hétig zárva lesz a strand. Éppen ezért ezen a héten több csoportnak is megkezdődtek az edzőtáborok. Valach Dávid és csapata Hajdúszoboszlón, Szarvas János – stílszerűen – Szarvason, Hajdúné Tóth Gabriella és Lázár Olga különítménye a Balatonnál folytatja átmenetileg a felkészülést.

„A két hét átállás mindig feladatot ad, ilyenkor nincs megfelelő mennyiségű vízfelület, ezért kell máshová menni edzeni – folyatta Lázár Olga. - A gyerekek ezt nagyon szeretik és készültek is a táborra, amelynek a végén az idei vidék bajnokságra kerül sor, amelyen ott lesznek legjobbjaink. Sajnos, a hódmezővásárhelyi uszodában technikai okok

miatt nem lehet megrendezni az eseményt, pedig eredetileg oda volt tervezve, így még nem ismert, hol lesz a viadal.”

Ugyancsak hír: az Árpád fürdő újbóli megnyitása után, május 11-13-a között már országos bajnokságnak ad otthont a viharsarki megyeszékhely, miként tavaly, idén is nálunk lesz az országos medencés hosszútávúszó ob. Majd szinte minden hétvégén valahol, valamilyen versenyen lesznek sportolóink. Májusban kerül sorra az Árpádban a nagy hagyományokkal rendelkező Viharsarok Kupa nemzetközi úszóversenyre és a családi napra is.

Visszatérve a Nyuszi Kupára, jó néhány érmet és szép helyezést zsebelhettek be fiataljaink, amiről az alábbi linken részletesen is olvashatnak:

nyuszi_kupa_jegyzokonyv.pdf

Címlapképünkön a dobogón Uhrin Anna, Sipaki Csenge, Károlyi Zsófia és a támogató képviseletében Gyebnárné Kovács Krisztina, terméktámogatási és marketing igazgató