Sítalpon a csapat, majd következhet a vizes tréning

edzés boszniában

Amíg a legkisebbek a békéscsabai Árpád fürdőben a diákolimpia Békés megyei döntőjében viaskodtak, addig a „nagyok” edzőtáborban készülnek a tavaszi-nyári versenyszezonra. Mégpedig Szarvas János edző vezetésével — Boszniában.

Úszóink Szarajevóban síeléssel egybekötött edzőtáborban készülnek az idei kihívásokra, köszönhetően az ott működő úszó egyesülettel kialakított jó kapcsolatnak. Évről évre több versenyükön vettünk részt, és ők is viszonozták a látogatást a klubunk által rendezett nemzetközi versenyünkön.

„Azt gondolom, hogy minden rendben halad itt Szarajevóban, és az ígéreteket betartva zajlik az életünk. Reggel 7.30 órakor kezdjük a munkát, ekkor indulunk fel a hegyre, majd mintegy óra múlva már felcsatolva, rajtra készen van küldöttségünk az első csúszása. Könnyű és korai ebédet követő kisebb pihenő után az uszodába tesszük át székhelyünket, 15 órakor csobbanás, és két órán át tart a vizes tréning, amely idő alatt hat-hétezer métert teljesítenek úszóink- Ezt követi egy jó negyedórás nyújtás. Úgy látom, mindenki remekül halad a neki megfelelő szinten.

Gyakorlatilag négy oktató segít bennünket. Nagyon-nagyon pozitív minden oktató. Olykor meghatódva nézem a gyerekek lelkesedését és örömét. Tény, fáradtak lesznek estére, de csillog a szemük és ez tök jó, mert azt érzem megérte ezt az edzőtábort megszervezni. Szóval elégedett vagyok a körülményekkel, a lehetőségekkel, és az ellátással. No meg a gyerekek hozzáállásával és munkájával.”

Képünkön a csapat a szarajevói medencében