Sikeres debütálás az uszonyosúszó világkupán

Horváth Balázs, mellette Tóth Péter

Az elmúlt hét végén rendezték meg a 14. Uszonyosúszó Világkupát Eger városában, amely a sorozat első állomása volt. Az eseményen 17 nemzet, 86 csapata, összesen 502 versenyző lépett rajtkőre két napon át.

Egészen messziről Kolumbiából is érkezett egy küldöttség, ami önmagában is unicum. Klubunkat a két junior válogatottunk, Horváth Balázs és Tóth Péter képviselte a rangos eseményen.

— A fiúk száz, illetve kétszáz méteres uszonyos gyorsban álltak rajthoz — tudtuk meg Valach Dávid edzőtől. — A verseny elején érezni lehetett rajtuk, hogy életükben először vesznek részt egy ilyen nagy volumenű nemzetközi versenyen, volt pár apróbb bizonytalanság, amely abban csúcsosodott ki, hogy a rövidebb versenyszámban, sajnos, mindketten bemozdultak, s így kizárásra kerültek, pedig óriási egyéni csúccsal nyerték futamukat. Ezek után következhetett a kétszáz, ahol megcsillogtatva versenyzői kvalitásaikat szintén egyéni csúccsal beverekedték magukat az élmezőnybe.

Horváth Balázsnak majdnem a dobogó is összejött, csupán három tizedre volt attól. Tóth Péter pedig begyűjtött egy előkelő hetedik helyezést. Ami külön üdvözítő a fiúkra nézve, hogy csak az egy évvel idősebbek közül tudták megelőzni őket páran, a saját évjáratukban elhozták az első, illetve második helyezést. A fiatalok felkészítője Szarvas János és Valach Dávid.

A versenyszezon tovább dübörög, ezen a hét végén, Kecskeméten mérettetnek meg fiataljaink, a világkupa következő helyszíne pedig az olaszországi Lignano városa lesz, ahol négy hét múlva rendeznek versenyt.

Címlapképünkön a két versenyzőnk Egerben, balról Horváth Balázs, mellette Tóth Péter