Rövidpályán is eredményesek voltak úszóink

gyorsváltónk

Hosszú hétvégén vannak túl klubunk úszó: december első három napján rendezték meg a 2017. év utolsó kiemelkedő viadalát, a 21. országos rövidpályás vidékbajnokságot Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában, ahová népes, húsz versenyzőt számláló küldöttséggel utaztunk el.

Az eseményen 26 vidéki klub csaknem kétszáz sportolója lépett rajtkőre, összesen 1136 startot jegyezve. Békés megyéből a békéscsabaiak, a két gyulai klub versenyzői és a tótkomlósiak indultak. A pontversenyt a Pécsi Sport Egyesület nyerte 632 egységgel, megelőzve a Hódmezővásárhelyi SÚVC-t (563) és a Szegedi Úszó Egyletet (524). A Békés megyeiek közül a Békéscsabai Előre Úszó Klub a hatodik helyen zárt (154), a Gyulai Várfürdő a hetedik (145), a Triton SE, Gyula a nyolcadik (135), a Tótkomlósi Úszó Egyesület a 22. (15).

„A háromnapos versenyen az első két napon klubunkból a fiatalabbak voltak érdekeltek, Valach Dávid edző csoportjából sokan most vettek először részt ilyen kiemelt viadalon — foglalta össze a látottakat Lázár Olga edzőnk, aki egyben a versenybíróság társelnöke volt. — Érthető, hogy számukra elsősorban tanuló verseny volt a hódmezővásárhelyi. Szombaton csatlakozott a csapathoz Szarvas János csapata, a tapasztaltabbaknak mondható versenyzők. Szép eredmények születtek a három nap során, mind a két edző csapata érmekkel tért haza. Szám szerint öt arany-, hat ezüst- és három bronzérem volt a termés.”

Érmeinket egyéniben Hajtman Tamás, Horváth Balázs, Kovács Martin Mór, Sprőber Soma, Tóth Péter, valamint az F kategóriás 4x100 fiú méteres gyorsváltó (Nagy Dominik Donát, Ombodi Nándor, Szabó János, Kovács Balázs); a C kategóriás 4x100 méteres leány gyorsváltó (Szász Anna, Csanádi Virág, Károlyi Zsófia, Sipaki Csenge) szerezték.

Az idei volt az utolsó rövidpályás vidék bajnokság, mert jövőre csak az 50 méteres medencés kerül megrendezésre.

A részletes eredmények az alábbi linken olvashatók:

1204_rovidpalyas_videkbajnoksag_hodmezovasarhely.pdf

Címlapképünkön az ezüstérmes leány gyorsváltónk