Rijekában jártak, érmeket találtak

Horváth Balázs

Az elmúlt hét végén két fiú és öt lányversenyzővel útra kelt maroknyi csapatunk a Horvátország harmadik legnagyobb városába, a tengerparti Rijekába, ahol a Viktórija-Primorje elnevezésű nemzetközi úszóversenyen léptek rajtkőre sportolóink.

A kint töltött napokról számolt be Szarvas János edzőnk, csapatvezető: — Gyönyörű, napsütéses idő fogadott minket, ami az ott létünk négy napja alatt ki is tartott. A tengerparton elhelyezkedő kiemelkedően remek uszodakomplexumban hat nemzet, 55 egyesülete vett részt a kétnapos versenyen. Délelőtt 9 órától az előfutamokat, délután 17 órától pedig a döntőket rendezték meg az open, az ifjúsági és a serdülő korosztálynak. Versenyzőink a két nap során három-három számot vállaltak be, amit több alkalommal is kétszer kellett leúszni, mert a teljesítményük alapján mindenki tudott korosztályában döntőzni.

Az eredménylista elejére kívánkozik Horváth Balázs teljesítménye, aki a 100 és 200 méteres pillangóúszásban nem talált legyőzőre, így két aranyéremmel térhetett haza. A legrövidebb pillangó távon is éppen csak hogy lecsúszott a dobogóról, mindössze egy tizedmásodpercen múlott a bronzérem.

Egy bronzérmet viszont Bartyik Bianka nyakába akasztottak, aki 50 méteres hátúszásban jeleskedett. Dicséret illeti a többieket is, hiszen akadt, aki fiatalabbként is döntőzni tudott az idősebbek között. Ilyen teljesítményt nyújtott Sipaki Zsombor, aki 100 háton kevéssel maradt le a dobogóról egy szoros versenyben. Szász Anna szintén első évesként több számban is döntőzött és élete első nemzetközi versenyén nagyon tisztességesen helyt állt. Ezt el lehet mondani Forgó Lucáról, Ancsin Zsófiáról és Szűts Bojánáról is. Sajnos mindhármuk eredményét beárnyékolja, hogy egy kint összeszedett vírusfertőzés miatt nem tudtak százszázalékosan teljesíteni.

Címlapképünkön: Horváth Balázs a dobogó tetején, aki a 100 és 200 méteres pillangóúszásban nem talált legyőzőre

Címke: