Rekordokkal, érmekkel zárták az évet úszóink Kecskeméten

kecskeméti delegációnk

Évzárásként három napon át Kecskeméten pezsgett a víz, ahol egy újabb cikluszáró nemzetközi viadalt rendeztek. A második alkalommal kiírt eseményen 33 egyesület, 370 versenyző lépett rajtkőre, 2057 rajtot teljesítve, köztük Békés megyéből klubunkon kívül a Gyulai Várfürdő fiataljai.

Egyesületünk, a Békéscsabai Előre Úszó Klub tíz versenyzővel képviseltette magát, és 85 nevezést adtak le edzőink.

– Ez a szám csak a délelőtti rajtokat illeti, hiszen aki a délutáni döntőben tudta verekedni, az ismét javíthatott az eredményein – tudtuk meg Szarvas János edzőnktől. – Szinte országos bajnoki lebonyolítással rendezték meg a versenyt, ami remek lehetőséget nyújtott a gyakorlásra. A fiatalabbak, így Petróczki Zsombor, Szász Máté, Asztalos Antónia „csak” 50 és 100 méteren döntőzhettek, míg a nagyobbak, Sipaki Csenge, Szász Anna, Bondár Lilla, Sipaki Zsombor, Fazekas Máté, Kovács Balázs, Szász János minden számban döntőbe verekedhették magukat. Gyakorlatilag mindenki élt a lehetőséggel és a remek formájukat bizonyítva az esetleges délelőtti egyéni csúcsokon még javítani is tudtak délután.

Végül összegezve a három nap termését, éremmel térhetett haza Bondár Lilla, Sipaki Csenge, Asztalos Antónia, Fazekas Máté, Sipaki Zsombor, Petróczki Zsombor és Szász Máté. Szász Anna, Kovács Balázs és Szabó János is számos döntőt úszott és értékes aranyjelvényes szinteket gyűjtöttek be.

Akadtak, akik október 26-a, a gyulai Várfürdő Kupa óta minden hétvégén rajtkőre léptek úszó vagy uszonyos versenyen, így egy elég mozgalmas és egyben kemény időszakot zártak le. Mától szűk két hét pihenő következik, utána már egy kicsit a nyári országos bajnokságok felé tekintve kezdődik meg január elején a következő ciklus.

A kecskeméti viadal teljes jegyzőkönyve itt.pdf tekinthető meg.

Címlapképünk a Bács Kis-Kun megyei viadal békéscsabai résztvevőit örökítette meg