Ösztöndíjra pályáztak, nyertek

reisz nándor

Egy hír: „Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2017–2018. évi cselekvési programja alapján nyílt ösztöndíj pályázatot hirdetett a Nemzet Fiatal Tehetségeinek támogatására. A pályázat célja a kiemelkedően tehetséges fiatalok egyedi fejlesztésének ösztönzése ösztöndíj támogatás formájában.”

Ebből kiderül, hogy minden szegmensben, a tudományos kutatástól a sportolókig, bárki igényelheti, aki valamilyen szinten letett már valamit az asztalra a saját területén.

Maradva az utóbbinál, a sportnál: a fiatal tehetségek esetében nagyon sokat jelenthet egy ilyen támogatás elnyerése, hiszen nemcsak ösztönöz a további sportolásra, hanem segítséget is nyújt a versenyekre való felkészülésben. Már tavaly több fiatal elnyerte ezt a támogatást, és idén is igyekeznek gondoskodni a tehetségekről.

Ennek bizonyítéka: a pályázat idei első beadási szakaszában támogatásban részesült pályázókat október 5-én az Emberi Erőforrások Minisztériumában ünnepélyes keretek között köszöntötték. A „Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj” 2018. évi ösztöndíjasait dr. Mészáros Karina, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízott igazgatója és Kisgyőri Roland, az EMMI Esélyteremtési Főosztályának főosztályvezetője köszöntötte és nyújtott át nekik az ösztöndíj elnyeréséről szóló emléklapot.

Klubunkból is pályáztak fiatalok és többen „nyertek” is. Az elmúlt héten lezajlott ünnepélyes eseményen így részt vett Reisz Nándor és Szász Máté versenyzőnk is.

Hozzátesszük, nem a klub, hanem a fiatalok, illetve szüleikkel együtt igényelhetik a támogatást. Sajnos, még sokak előtt ismeretlen, hogyan is lehet elnyerni ezt az olykor több százezer forintos ösztöndíjat, ezért néhány szóban idézünk a kiírásból.

A pályázat útján igényelhető támogatás vissza nem térítendő. Saját erőforrást nem igénylő. Százezer forinttól egymillióig ítélnek oda támogatást. Általános és középiskolás sportolók igényelhetik (a tudományos területeken náluk idősebbek is).

További részletek az idei pályázatokról (amik várhatóan a következő években is érvényesek lesznek): http://www.emet.gov.hu/felhivasok/felhivas3/

Címlapképünkön egyik tehetséges versenyzőnk, Reisz Nándor az átadási ceremónián, aki NFTÖ támogatásban részesült