Őszi meghívásos úszóverseny Szarvason

Arányi Alexandra

A Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő fedett 25 méteres uszodájában rendezték meg a 2018. évi utolsó, mindent eldöntő megyebajnoki fordulót, amely egyben a Békés Takarék Kupa jegyében zajlott. Ezen az utánpótlás állt rajtkőre, és fordulatos eredményeket hozott.

Igaz, itt már a csak a 2007-ben születetteknek és fiatalabbaknak volt értékelt versenyszáma. A 2006-ban születettek és idősebbek „pontgyűjtése” már az előző fordulóban véget ért, ám ezúttal is összemérhették erejüket másokkal. A szarvasi viadalon egyébként 50 méteres, a fiataloknak pedig 25 méteres távok kerültek kiírásra.

Összesen 12 egyesület sportolói neveztek az Őszi Kupára. Szinte minden versenyző elindult mind a négy úszásnemben. Jó szervezésnek köszönhetően hamar befejeződtek az egyéni versenyszámok, és következhetett a gyors lábváltó. Erre is nagy izgalommal készültek a fiatalok, hiszen ilyet még nem rendeztek sehol. Mindenki kitett magáért és a lehető legjobban teljesített a szarvasi medencében. Az úszók és a szülők pedig nagy izgalommal nézték az eredményeket és számolgattak: ki, hol végez az éves versenyben.

Az eredményhirdetés a verseny végén sokan akadtak, akinek több érem is csilingelt a nyakában.

Klubunk sportolóinak eredményei itt.pdf olvashatók.

A teljes jegyzőkönyv pedig itt2.pdf tekinthető meg.

A képen Arányi Alexandra, aki négy aranyérmet nyert a szarvasi viadalon