Nyárzáró megyebajnoki forduló a Liget fürdőben

aranyérmesek

A hatodik fordulóval folytatódott a Békés megyei utánpótlás úszóbajnokság a Békés Takarék támogatásával. Ezúttal a gyomaendrődi Liget fürdő adott otthont az egyébként kilenc fordulóból álló sorozatnak (szeptemberben Orosházán, októberben Gyulán, zárásként pedig novemberben Szarvason rendeznek még egy-egy kört).

A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is döntően a tizenévesek álltak rajtkőre a Körös-parti városban a hatodik alkalommal kiírt Liget fürdő Kupán, amelyet a Gyomaendrődi Úszó Sport Egyesület rendezett. Mivel a viadal a korábbiakhoz hasonlóan nyílt, a hét megyei klubon kívül a környező megyékből is érkeztek fiatalokat az idei eseményre. Akik ezúttal is több mint fél tucat egyéni versenyszámban, valamint váltókban mérték össze tudásukat. Mivel évfolyamonként hirdettek győzteseket és helyezetteket, ezért közel négyszáz érem és oklevél talált gazdára.

Bár az idei országos korosztályos bajnokságok — egy kivételével — lezajlottak, így az igazi tét a gyerekek számára a megyebajnoki sorrend eldöntése, illetve az ahhoz szükséges pontok begyűjtése volt. No és természetesen, ha már nem a bajnokságokhoz szükséges szintidők teljesítése a másik fontos feladat, azért az egyéni rekordok átírása ugyancsak kihívást jelent a legtöbb fiatal számára.

— A rendezők egy barátságos, pörgős, családias hangulatú versenyt rendeztek a gyomaendrődi Liget fürdőben — összegzett klubunk edzője, Hajdúné Tóth Gabriella. — Az eseményen klubunk két versenycsoportja vett részt csaknem harminc fiatal képviselte színeinket. A korosztályos bajnokságokat már maguk mögött hagyó gyerekek örömmel, barátságos versenyzést szem előtt tartva indultak a versenyszámokban. A többieknek pedig kiváló lehetőség volt lezárni az évet. A versenykiírásból adódóan nem kevesebb, mint hét váltót tudtunk kiállítani, így mindenki úszott valamelyik csapatban, ráadásul minden váltónk dobogóra került. Persze játékra is maradt idő: a versenyt követően nagy boldogan élvezték a strand további lehetőségeit a szülők és a gyerekek.

A részletes eredmények itt.pdf olvashatók.

Címlapképünkön a sok sikeres fiatal közül négyen, elöl: Perza Berta, Kiss Zsófia, hátul: Rácz Hanna, Hugyecz Lara