Negyvenedszer a Viharsarok Kupáért

a legjobbak

Klubunk, a Békéscsabai Előre ÚK a hét végén, május 25-én rendezte meg a Békés Takarék 44. Viharsarok Kupa nemzetközi úszóversenyt, a békéscsabai Árpád Fürdőben. Az eseményen 23 csapat, 223 versenyzője állt starthoz, 725 rajtot teljesítve.
Az idei viadalra a hazai egyesületek mellett négy határon túli is leadta nevezéseit. A legtöbb induló legalább három számban próbálta ki magát. A májusi időjárás nagyban nehezítette a felkészülést, de a verseny idejére már kisütött a nap és jó körülményeket biztosított.
 - Köszönet a sátrakért a Körösök Völgye Natúrparknak, szerencsére a napsütés miatt volt rá szükség és nem az eső miatt – foglalta össze a verseny érdekességeit Lázár Olga edző, a versenybíróság elnöke. - Sok versenyző számára ez volt az utolsó lehetőség a szintúszásra a nyári korosztályos országos bajnokságok előtt. Sokan éltek is a lehetőséggel.
Versenyzőink jelentős része - kilépve a komfortzónájukból - új számokban is kipróbálta magát. A kétszáz méteres pillangóúszás tipikusan ilyen szám volt. A 4x50 méteres mix vegyes váltóra a különböző korosztályokban kilenc csapatunk nevezett, a gyerekek számára külön kihívás egy-egy váltóba bekerülni és ott sikeresen szerepelni.
A verseny több mint hatórásvolt, délután négy órakor ért véget, de a családi napi programok még ekkor vették kezdetüket: a szülők főztek, a gyerekek játszottak, kihasználták az ugrálóvár, a lézeres harc adta lehetőségeket, és örömmel elfogyasztották az elkészült ételeket.
A részletes eredmények itt jkv.pdf olvashatók.

Címlapképünkön a legjobbak a díjakkal