Minden napra jutott döntős versenyző

gyermek korosztályos ob csapat

Négy napon át zajlott az úszók idei gyermek korosztályos magyar bajnoksága, amelynek Kecskemét adott otthont, és amelyen 243 fiú és ugyanannyi lány állt rajkőre 89 klubból az 51. alkalommal megrendezett viadalon.

Összesen 2259 rajtot jegyeztek, és nem kevesebb, mint hat új korosztályos csúcs született, miközben a résztvevők 1502 egyéni rekordot értek el, amit a rajhoz álló 62 százaléka teljesített.

Békés megyéből a gyomaendrődiek kivételével valamennyi egyesület képviseltette magát.

A Békéscsabai Előre Úszó Klub fiataljai ezúttal is kitettek magukért. Színeinket hat leány és négy fiú képviselte. Közülük ketten kerültek a délutáni döntőkbe, a 2006-ban született Sipkai Csenge négyszer is. A 100 méteres mellúszásban végül nyolcadik lett 1:19,74 perces teljesítménnyel, a 200 méteres távon pedig hetedik 2:51,09 perccel. A rövidebb, 200 méteres vegyes úszásban érte el a legjobb helyezést, hatodik lett (2:34,11), 400 méteren pedig nyolcadik (5:36,47). Klubtársa, Szász Anna a 100 méteres hátúszásban verekedte be magát a fináléba, ahol a 2005-ben születettek között ötödik lett 1:09,84 perccel.

— Az, hogy ilyen népes küldöttséggel vehettünk részt a korosztályos bajnokságon, már önmagában sem kis teljesítmény, hiszen a csoportomból mindenki teljesíteni tudta a szinteket a bajnokságra, amelyek évről évre egyre erősebbek – foglalta össze a négy nap és az azt megelőző időszak tapasztalatait Valach Dávid edzőnk. — Az óriási, csaknem ötszázas összlétszám egyébként nehézkessé is tette a délelőtti bemelegítést, éppen ezért külön is kellett választani a lányokat, illetve a fiúkat. Örömünket fokozta, hogy az előzetes célkitűzéseinket magasan túlszárnyaló eredmények születtek, az öt döntős helyezéssel. Így elmondható, hogy minden nap érdekelve voltunk a délutáni finálékban.

Ugyancsak megtiszteltető volt, hogy a korosztályos országos bajnokság versenybíró elnöki tisztét a békéscsabai Lázár Olga nemzetközi minősítésű versenybíró töltötte be.

Ami pedig a pontversenyt illeti az élen az Egri Úszó Klub végzett 392 egységgel, megelőzve a Nyíregyháza csapatát (356) és a harmadik Pécsi Sport gárdáját (353). Azok a klubok szereztek pontot, amelyek versenyzői döntőbe jutottak, így a Gyulai Várfürdő 25. lett 74 ponttal, 44. Békéscsaba 14, 59. Tótkomlós 1.

A részletes bajnoki eredmények, a jegyzőkönyv a Magyar Úszó Szövetség http://muszuszoranglista.hu/# lapján tekinthető meg.

Címlapképünkön Valach Dávid és fiatal tanítványai a gyermek korosztályos országos bajnokságon