A Mikulás is kapott ajándékot Petróczki Zsombortól

balról Reisz Nándor, az új országos rekordot elérő Petróczki Zsombor és Nagy-Benedek Olivér

A hét végén, szombaton két lépcsőben lezajlott az immár hagyományossá váló évzáró versenyünk, a Clean Way Mikulás Kupa úszóverseny az Árpád fürdő sátortetős medencéjében. Délelőtt a 2008-ban és korábban születtek léptek rajtkőre, délután pedig a 2009-2012-ben születettek korosztályai.

Ezúttal 50 méteres számokat írt ki klubunk valamennyi úszásnemben. A „nagyoknál” korosztályonként kupát kapott a legeredményesebb versenyző (a legtöbb LEN pont alapján).

— A délutáni versenyre meglepetésvendégként egykori remek világ- és Európa-bajnoki érmesünk, ma a BVSC-Zugló színeiben sportoló Bohus Richárd érkezett, aki szintén részt vett az érmek átadásában. A versenyen lehetőséget biztosítottunk a sportolók szüleinek, hogy megmutassák úszó tudásukat. Szülői váltót hirdettünk meg nekik — tudtuk meg Lázár Olga edzőnktől, a versenybíróság elnökétől.

Az eseményen összesen tíz egyesület, 228 indulója állt starthoz 738 rajtot teljesítve. Elektromos időmérés mellett érdekesség volt, hogy az online felületen rögtön követhető volt az eredmény.

A tíz klub közül a mieink szerepeltek a legjobban, hiszen 28 arany-, 24 ezüst- és 23 bronzérmes zsebeltek be. A részletes éremtábla a jegyzőkönyvben megtekinthető, miként az erre a versenyre meghirdetett korosztályonkénti egyéni pontverseny is.

A délelőtt folyamán új országos csúcs született, Petróczki Zsombor egy 21 éve fennálló rekordot adott át a múltnak az 50 méteres pillangóúszásban. Érdekesség, hogy a korábbi csúcsot is egy békéscsabai versenyző, Tóth Tibor tartotta, mégpedig 1997. június 28-a óta, 31,90 másodperccel, a tízévesek korosztályában mostantól az új országos rekord: 31,84.

A kisebbek örömére délben megérkezett a „sportos” Mikulás is, aki szaloncukrokat és csokit osztott a gyerekeknek.

A Clean Way Mikulás Kupa úszóverseny eredményei itt.pdf tekinthetők meg.

Címlapképünkön egy hármas békéscsabai siker, a dobogón balról Reisz Nándor, az új országos rekordot elérő Petróczki Zsombor és Nagy-Benedek Olivér