Megkésett, de nagyon sikeres Nyuszi Kupa

a fiú gyorsváltó eredményhirdetése, ahol aranyérmes lett a békéscsabai egység

Bár lassan közelebb kerülünk a Pünkösdhöz, a lényeg, hogy sikerült bepótolni az évről évre hagyományos utánpótlásversenyünket, a Nyuszi Kupát, amely kizárólag az utánpótlásnak biztosít bizonyítási lehetőséget, egyben a nyári bajnokságokhoz nélkülözhetetlen szintidő teljesítést.

A korábbi években is tapasztalt népes indulói létszám miatt idén kizárólag Békés megyei klubokat hívtunk meg az április 16-ai eseményre. El is jött mind a nyolc szűkebb pátriánkban bejegyzett egyesület, és valamennyi népes küldöttséggel. Így aztán a sátorbontás előtt jó kis viadal kerekedett.

Idén az Árpád fürdő sátortetős medencéjében 188 versenyző lépett rajkőre, a rajtok száma 619 volt, vagyis átlagban minden fiatal három versenyszámban mérte össze erejét a többiekkel.

Ami pedig a pontversenyt illeti, miként tavaly, idén is klubunk végzett az első helyen 48467 ponttal. A további sorrend: 2. Gyulai Várfürdő 22202, 3. Triton Sport Egyesület, Gyula, Békés 20272, 4. Tótkomlósi ÚE 15948, 5. Orosháza ÚE 4870, 6. Szarvasi ÚVSE 2583, 7. Gyomaendrődi ÚSZSE 1023, 8. Gyomaendrődi Delfin 776.

Nem győztük osztogatni az érmeket, ugyanis nemcsak húsz versenyszámot írtunk ki idén, hanem azon belül évjáratonként hirdettünk végső sorrendet, így aztán több mint 170 érem talált gazdára, mire az utolsó versenyszám is befejeződött.

Fiatal versenyzőink igencsak kitettek magukért, ugyanis a legtöbb aranyérmet a békéscsabaiak zsebelhették be, összesen 24 aranyérmest regisztrálhattunk, de 27 ezüst- és 23 bronzérmet is bezsebelhettek. Maradva az aranymedáloknál: e tekintetben klubunkat, a Várfürdő 15, a Tótkomlós 9, a Triton SE 5, az Orosháza 4, a Szarvas 2 arannyal követte.

Az összes érmeket tekintve hasonló a sorrend: 1. Békéscsaba 74, 2. Várfürdő 38, 3. Triton SE 24, 4. Tótkomlós 19, 5. Orosháza 11, 6. Szarvas 4, 7. Gyomaendrődi ÚSZSE 1.

A részletes eredmények itt tekinthetők meg: http://beuk.hu/jegyzokonyvek

Képünkön a fiú gyorsváltó eredményhirdetése, ahol aranyérmes lett a békéscsabai egység – fotó: Mezei Klára