Megérkezett az új sátor az 50 méteres medencére

megérkezett az új sátor

Mint ismert, a telente az 50 méteres versenymedence fölé felállított sátor már igencsak viseltes volt, s biztonságosan újra felállítani már aligha lehetett volna. Ám a mai napon, június 15-én megérkezett a békéscsabai Árpád fürdőbe az új sátorrendszer, ami a következő őszi szezontól kerül használatba. A sátrat Zsadon Endre, az Árpád Fürdő vezetője és Szarvas János edzőnk fogadta, illetve vette át.

Nagy örömünkre szolgál, hogy újabb jelentős – húsz millió forint értékű – segítséget tud nyújtani klubunk az Árpád fürdőnek és rajta keresztül Békéscsaba városának. E sátorbeszerzés segít abban, hogy a következő években a megyeszékhely vízi sportolói és lakossága számára biztosítva legyen a téli időszakban a fedett uszoda.
A sátor beszerzési forrását Békéscsabai Előre Úszó Klub közbenjárásával (a Magyar Úszó Szövetség támogatásával) az Emberi Erőforrások Minisztériuma adja. E támogatás része annak a hosszútávú partnerségnek, ami egyesületünket és a várost köti össze, immár évtizedek óta. Sokat dolgoztunk, dolgozunk azon közösen, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk az úszótársadalom részére.
Az Árpád fürdő területén már több olyan eszközt/létesítményt élvezhet a városi nagyközönség is, amely a mi klubunk közbenjárására kerülhetett ide:
- Elsőként a lelátó felújítása valósult meg, 5 millió forintból
- 2018-ban új rajtkövek kerültek a versenymedence végére, szintén hasonló értékben.
- Jelenleg az 50 méteres úszómedence köteleinek beszerzése a fő cél, szintén pályázati forrásból. Reményeink szerint még az idén nyáron rendelkezésünkre fognak állni. Értékük 3 millió forint.
De nemcsak az Árpád fürdőt tekintjük „otthonunknak”, klubunk igyekszik valamennyi úszóhelyszínt segíteni, így legutóbb hasonló forrásból sikerült támogatni a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéjének felújítását (amelyből az úszóklub 36 millió forintot hozott), amely ismét az óvodai vízhez-szoktató program bázisává válhatott.
Szintén pályázati forrásból került UV fényes víztisztító berendezés a belvárosi uszodába, amely lehetővé teszi, hogy alacsonyabb klórtartalmú vízben is biztonságos legyen az ott-tartózkodás. Reméljük nemsokára e két helyszín is a rendelkezésünkre áll, hogy újraindítsuk az oktatási tevékenységünket is.

Címlapképünkön: Zsadon Endre (balra) és Szarvas János vette át az új medencesátrat

Címke: