A Liget fürdőben a Liget Kupáért és a megyebajnoki pontokért

ezüst- és bronzérmes váltónk

Tizenkét egyesület adta le nevezéseit a hét végén, Gyomaendrődön megrendezett, ötödik alkalommal kiírt Liget Kupa úszóversenyre, amely egyben megyebajnoki forduló is volt az utánpótlás számára.

A hétköznap, pénteken megrendezett viadalon 150 versenyző lépett rajtkőre, közel 600 rajtot jegyeztek. A legfiatalabbak idén töltök hatodik életévüket.

Egyesületünket ezúttal is csak a fiatalabb korosztály képviselte. A versenyt az időjárás is a kegyeibe fogadta, igaz borult idő volt és a szél is fújt, de az eső pénteken még nem esett. Összességében sok jó eredmény született.

A pontversenyben a Herpály SE, Berettyóújfalu végzett az élen 509 ponttal, megelőzve klubunkat, amelynek ifjú sportolói 407 egységgel zártak, a harmadik a Tótkomlósi ÚE lett 282 ponttal. A további sorrend: 4. Várfürdő, Gyula 134, 5. Invictus SC, Mezőtúr 122, 6. Gyomaendrődi Úszó Sport Egyesület 121, 7. Orosházi Úszó Egylet 120, 8. Triton SE, Gyula 80, 9. Hódmezővásárhelyi SÚVC 57, 10. Szarvasi Úszó, Vízilabda Szabadidős Klub 23, 11. Dévaványai SE 17, 12. Delfin SÚE, Gyomaendrőd 16.

Klubunk fiataljainak eredményei az alábbi mellékletben megtekinthetők:

0718_megyebajnoksag_gyomaendrod_jkv.pdf

Címlapképünkön a fiú mellúszó váltó eredményhirdetése: első helyen a Herpály csapata, ezüstérmes klubunk A gárdája, Dér Máté, Reisz Nándor, Szabó Simon, Nagy Patrik, míg a bronzérmes a B csapatunk, Reisz Dániel, Kiss Zoltán Áron, Nagy-Benedek Olivér, Farkas Martin összeállításban