Lezártak egy négyhónapnyi ciklust

szarvas jános

Kecskeméten és Győrben egy időben zajlott le az úszók idei úgynevezett cikluszáró nemzetközi versenye, amely egyben az esztendőt is lezárta. Az előbbi helyszínen volt érdekelt a Békéscsabai Előre Úszó Klub, a Gyulai Várfürdő és a Tótkomlósi Úszó Egyesület maroknyi csapata, amelynek versenyzői három napon át bizonyíthattak, illetve javíthattak idei vagy eddigi legjobb eredményeiken.

A hódmezővásárhelyi viadal után egy héttel, közvetlen a karácsonyi ünnepek előtt Kecskeméten 27 klub, negyedszáz úszója lépett rajtkőre, összesen 1279 rajtot teljesítve az 50 méteres, tízpályás, feszített víztükrű medencében. A második cikluszáró verseny a hagyományostól kissé eltért, ugyanis a bajnokságoknak megfelelően előfutamok, majd döntők szerepeltek a programban. Az eseményen kitűnően szerepeltek klubunk sportolói, akik nyolc arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel tértek haza, de a tótkomlósiak sem panaszkodhatnak, hiszen három ezüst- és két bronzéremmel gazdagodtak versenyzői. Egyébként a 27 egyesületből húsznak sportolói szereztek valamilyen veretű medált.

Amíg egy héttel korábban Hódmezővásárhelyen a kisebbek léptek rajtkőre, addig a kecskeméti viadalon klubunkból Szarvas János és Valach Dávid edzők 16 „idősebb” versenyzőt neveztek az eseményre. Szarvas János így értékelte a három nap történéseit: — Az őszi felkészülési időszak óta eltelt ciklust zártuk le, és ellenőriztük, hol tartunk a közel négyhónapnyi munka után. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, ettől függetlenül jó úton járunk a felkészülés során. Ám az is tény, erre a viadalra nem hoztuk formába úszóinkat. Talán egy kicsit az is „bekavart”, hogy egy héttel a cikluszáró előtt még az uszonyos országos bajnokságon is rajtkőre álltak klubunkból sokan, a két terhelés egyesek esetében soknak bizonyult. De nem is most kell a legjobbakat teljesíteniük versenyzőinknek, hanem majd a jövő évi bajnokságokon.

A békéscsabai éremgyűjtők: Bartyik Bianka, Csuvarszki Donát, Horváth Balázs, Reisz Dániel, Sipaki Csenge, Sipaki Zsombor, Szász Anna.

A teljes jegyzőkönyv a Magyar Úszó Szövetség honlapján tekinthető meg.

Címlapképünkön a békéscsabaiak mestere, Szarvas János, aki nem volt maradéktalanul elégedett a Kecskeméten látottakkal, ám ettől függetlenül jó úton járnak a felkészülés során – fotó: Kugyelka Attila