Kupa Aradról 34 éremmel megspékelve

az aradi verseny után a kupákkal, érmekkel

Az elmúlt hét végén Aradon egy egynapos nemzetközi versenyen vett rész klubunk 14 úszóból álló csapata. Az eseményen 14 egyesület lépett rajtkőre, román és magyar egyesületek. Klubunk egy évek óta jó sporttársi, baráti kapcsolatnak köszönhetően utazott ki a partiumi városba szombaton.

Az immár harminc esztendős uszodában elsősorban az utánpótlás korú gyerekek mérték össze tudásukat, és versenyeztek az érmekért 50 métereken minden úszásnemben, az idősebbek 100 méteren.

– Tőlünk mindenki, minden számukra kiírt számban rajtkőre lépett a nap folyamán – tudtuk meg Szarvas János edzőtől. – Szinte mindenki éremmel térhetett haza: 56 rajtból kilenc arany-, 11 ezüst- és 14 bronzérem volt a termés. Születtek remek egyéni csúcsok, ami azért is jó visszajelzés az edzők felé, mert egy igen pörgős, gyors lefolyású, szinte pihenő nélküli verseny volt. Igazi sorozatterhelésben volt részük a gyerekeknek.

Ez a szép éremkollekció az egyesületi összesítésben a második helyre volt elég, amiért egy szép kupát vettek át a gyerekek. A sok remek eredményből kiemelhető Perza Berta és Petróczki Zsombor teljesítménye, akik az évjáratukban elért legjobb eredményért járó serleggel térhettek haza.

Az aradi nemzetközi viadalon klubunkból a következők álltak rajtkőre. Lányok: Asztalos Antónia, Gulyás Fanni, Mézes Virág, Nagy Benedek Izabel, Perza Berta, Rozek Petra, Uhrin Anna, Ulrich Noémi. Fiúk: Koncz András, Nagy Benedek Olivér, Petróczki Zsombor, Reisz Dániel, Reisz Nándor és Szász Máté.

A komplett jegyzőkönyv itt jkv.pdf tekinthető meg, a csabaiak kivonatos eredményei pedig itt jkv2.pdf

Képünkön a békéscsabai küldöttség a kupával, érmekkel