A kisebbek Hódmezővásárhelyen eredményesen zárták az évet

Asztalos Alexandra és Klokocs Kata

Szombaton és vasárnap került megrendezésre Hódmezővásárhelyen az idei utolsó előtti Cikluszáró nemzetközi úszóversenyre a HÓD Kupáért, amelyen népes mezőny, 47 egyesület, több mint 600 versenyzője állt starthoz, csaknem 3000 rajtot teljesítve. Köztük a mieink, a Békéscsabai Előre Úszó Klub fiataljai is.

Egészen pontosan egyesületünket 43 versenyző képviselte, 190 rajttal. Főleg az utánpótlás lépett rajtkőre, a nagyobbak a jövő heti kecskeméti cikluszáróra készülnek.

– Akik rajtkőre léptek, azoknak ez volt az év utolsó versenye – tudtuk meg Szarvas János edzőtől. – Mindenki a saját céljai megvalósításra törekedett, amelyek között szerepelt egyéni csúcs, bronz-, ezüst-, aranyjelvényes szint, egyesületi csúcs. Csak aranyjelvényes szint teljesítéséből 15 sikerült egyesületünk versenyzői közül, amely felülmúlta az edzők várakozását is. Még nincs meg az év végi összesítés, de azt gondolom ebben a tekintetben jelentős előrelépés történt. Ez azért is fontos, mert az egyesületi szakmai munka minősítése is lehet egyben.

Szarvas János azt is hozzáfűzte a hódmezővásárhelyi tapasztalatokhoz, hogy nehéz lenne kiemelni bárkit is, de az érmeseket mindenféleképpen dicséret illeti, így Reisz Nándort, Nagy Benedek Olivért, Nagy Benedek Izabelt.

– Talán azt emelném mégis ki, hogy jó pár „apróságunk” is rajtkőre lépett életében először ilyen volumenű versenyen – zárta mondandóját edzőnk. – Nagy dicséret illeti őket és Tóth Gabriella edzőt, aki felkészítette őket. Egyetlen kizárás, rajtról lemaradás nélkül versenyezték végig a két napot és még jelvényes szinteket érző úszások is voltak.

A részletes eredmények itt.pdf olvashatók.

Címlapképünkön Asztalos Alexandra és Klokocs Kata, akik ügyesen mozogtak az év- és cikluszáró viadalon Hódmezővásárhelyen