Kis küldöttségünk elhozta az Arad Kupát

kupagyőztes csapatunk

A hét végén rendezték meg a szomszédos Romániában az Arad Kupa nemzetközi úszóversenyt — értelemszerűen Aradon. A bemelegítés során ismerkedtek a gyerekek az uszodával. Ezúttal a 2004 és fiatalabbak számára 50 méteres távok, míg az idősebbeknek 100 méteres távok kerültek megrendezésre.

De menjünk sorba. Szombaton kora reggel, már 6 órakor úton volt küldöttségünk Arad felé.

„Reggel egy kicsit álmosan keltünk útra, de mire a helyszínre értünk mindenki felébredt — kezdte a beszámolót Lázár Olga edzőnk. — A rajtlistát a helyszínen kaptuk a kezünkbe így nem tudtunk előre tájékozódni a többi indulóról. Az állítás románul zajlott, így nagyon figyelni kellett, nehogy valaki lemaradjon a versenyszámáról. De sikeresen megoldotta mindenki a feladatot. Az első indításoknál még voltak nehézségek, ezért többen beragadtak a rajtnál, de így is szinte csak egyéni rekordok születtek. A verseny kezdete előtt tudtuk meg, hogy egyéni és csapatversenyt is hirdetnek. Az egyéniben egyetlen versenyszám alapján elért LEN pont szerint, míg a csapatversenyt a legtöbb érmet szerzett csapatok nyerték. Mivel mi kis létszámú gárdával indultunk, mindössze 14 versenyzővel, nem számoltam azzal, hogy érintettek leszünk, ugyanis 25-40 fős csapatok vettek részt a versenyen. Az esemény alatt szépen gyűltek az érmek és oklevelek, és a verseny végén ért bennünket az igazi meglepetés: a mi kis küldöttségünk nyerte meg a csapatversenyt. A kellemes meglepetést tetőzte, hogy Petróczki Zsombor és Szász Anna is a korosztálya legeredményesebb versenyzője lett.”

A verseny végével meghívást kapott a csabai küldöttség a házigazdától egy kellemes vacsorára, így teli hassal és sok éremmel indult haza a csapat Este hat óra után érkezett vissza a klubunk mini együttese, hosszú, de eredményes nap után.

Érmeseink: Andrej Bálint, Csanádi Virág, Dér Máté, Kovács Balázs, Petróczki Zsombor, Reisz Nándor, Szász Anna, Szász Máté.

Az alábbi linken olvasható az Arad Kupa viadal részletes eredménysora:

1108_aradi_verseny_jkv.pdf

Címlapképünkön maroknyi csapatunk, amely nagy meglepetésre elnyerte a pontversenyért járó trófeát