Kiderült, kik a megye legjobb utánpótláskorú úszói

díjak

Mielőtt az elmúlt hét végén, a Békéscsabán megrendezett Clean Way Mikulás Kupa viadal első versenyszámának indulói a rajtkőre álltak volna, sor került a Békés Takarék megyei úszóbajnokság 2018-as összesített pontversenyének eredményhirdetésére.

Szép és ünnepi alkalom volt a szombati Mikulás Kupa alkalmával lezajlott eredményhirdetés. Ennek során átadták a jutalmakat a Békés megyei úszóbajnokság 2018. esztendei évjáratonkénti pontversenye győzteseinek. Immár évek óta hagyományos már ez a megmérettetés, amelynek során az év elejétől kezdve nyolcfordulós versenysorozatban pontokat gyűjthetnek a fiatalok, majd ezek összeadódása után kialakul egy végső sorrend. A megyebajnoki fordulókban a nyolc évesektől a 13 évesekig, külön a fiúk és külön a leányok számára volt lehetőség gyarapítani a pontok számát az egyes megyei szervezésű versenyek fordulói során. A teljesítendő távokat a korosztályok tudásának megfelelő minden úszásnemből és minden távon megrendezték. A sorozat majdnem felölelte a létező összes versenyszámot, a 400 méteres hosszú távval (vegyes és gyorsúszástól) a legrövidebb távig, az 50 méterig, minden megrendezésre került.

Az edzők egybehangzó állítása szerint ez nagyon jó eszköz, mert minden  úszóról kialakul egy kép. Ilyenkor kiderülhet az is, hogy ki, milyen úszásban viheti a legtöbbre a későbbiek során, vagy azért is jó, mert kipróbálhatják magukat egy új távon és úszásnemben. Más estben pedig bizonyíthatnak saját maguknak, hogy képesek nehéz, és új távokat versenyhelyzetben is jól teljesíteni.

Az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával a fiatalok a kupa mellé a szponzor által biztosított ajándéktárgyakat is kapták, amelyet Kézi Zoltán a Békés Takarék ügyvezető igazgatója adott át.

A 2018. évi megyebajnoki, évjáratonkénti fiú és leány végeredmény első hat helyezettje itt.pdf olvasható.