Kétszáz gyerkőc a Szent Klára fürdőben

érmeseink

Békés Takarék Megyei Úszóbajnokság negyedik fordulóját jelentette a szarvasi Szent Klára Gyógyfürdőben szombaton megrendezett 8. Szuse Kupa. Az elsősorban a viharsarki úszóklubokat megmozgató erőpróbára közel 200 gyerek és több mint 500 nevezés érkezett tíz klubból.

A verseny vázát az 50 méteres számok adták, ettől csak a vegyes úszás tért el, ahol 100 méteren versengtek a résztvevők, illetve a legfiatalabbaknak mindössze egyetlen hosszt kellett megtenniük a 25 méteres medencében. A Szarvasi Úszó, Vízilabda és Szabadidős Klub gyakorlott szervezőcsapata a szülői gárdával kiegészülve valóban sikeresen oldotta meg a lebonyolítással járó nehézségeket. A kitűnő hangulatról mosolygós gyermekarcok árulkodtak, amit még az odakint olykor borúsra forduló időjárás, sem tudott befolyásolni.

A csabai klub által évek óta megszervezésre kerülő versenysorozat 2018-ban a Békés Takarék Szövetkezet támogatásával valósul meg. A Békés Takarék Megyei Úszóbajnokság a megye legnagyobb városaiban kerül megrendezésre: több alkalommal Békéscsabán, Orosháza-Gyopárosfürdőn, Gyulán, Szarvason, Tótkomlóson és Gyomaendrődön.

– Akadt olyan fiatal úszónk, akinek ez volt az első komoly megmérettetése, mivel korábban csak városi versenyeken szerepelt. Sportolóink többsége jobbnál jobb egyéni csúcsokat úszott, ennek is köszönhető, hogy a csapatok közötti összetett pontversenyben a Békéscsabai Előre Úszó Klub mögött megszereztük a második helyet, amire az utóbbi pár évben nem volt példa. A szervezettségre sem lehet panasz, hiszen a népes mezőnyök ellenére flottul zajlott az eltervezett program – értékelte a viadal tapasztalatait Zalán Csaba, a házigazda egyesület edzője.

Hasonlóan vélekedett Lázár Olga, klubunk egyik edzője. – Ezen a versenyen a kisebbek kerültek előtérbe, így sokan most vettek részt először másik városban versenyen. A megjelent tíz egyesület közül a legnagyobb létszámban mi vettünk részt. Sikeresen zártunk, szinte minden versenyzőnk éremmel vagy oklevéllel tért haza. A csapatviadalt is megnyertünk a jól szervezett, gyorsan lezajlott eseményen. Délelőtt ugyan esett az eső, nagyon párás lett a levegő, de szerencsére mindenki elfért az uszodában, nem okozott gondot a kinti időjárás.

A részletes eredmények az alábbi linken tekinthetők meg:

20180605_szuse_kupa_jkv-1.pdf

Címlapképünkön érmeseink egy csoportja