Kétheti munka után 42 érmes helyezés a Nagy Sándor-emlékversenyről

eredményhirdetés

Népes mezőnyű úszósereg tisztelgett az egykori remek orosházi edző, Nagy Sándor emléke előtt a hét végén Orosháza-Gyopárosfürdőn. Ugyanis itt rendezték meg immár 30. alkalommal a mester emlékére azt az úszóversenyt, amely egyben a Békés Takarék Kupa megyei bajnokság hetedik fordulója is volt.

Ragyogó ősz eleji napsütésben került megrendezésre a 30. alkalommal kiírt Nagy Sándor-emlékverseny, az időjárásnak különösen örülhetett a népes mezőny, hiszen az elmúlt években sokszor cudar körülmények között zajlott az esemény a nyitott, 50 méteres versenymedencében és környékén. Korábban nagyon sokszor megázta és fáztak a fiatalok, de most minden remek volt.
— A verseny szervezése tökéletes volt, mint mindig — tudtuk meg Lázár Olga edzőnktől. — Mindenkinek kedvezve, és mindenkinek a kedvében járva került lebonyolításra a verseny, amelyet megtisztelte jelenlétével Sió Zoltán a MÚSZ főtitkára is.
A versenyen először a legfiatalabbak bemutató úszására került sor, majd néhány szenior futamot rendeztek. Ezt követően a 17 egyesület versenyzői léptek rajtkőre.
 — Még csak két hete edzünk, de a verseny jól sikerült — summázta a viadalt Lázár Olga. — Nem kevesebb, mint 42 éremmel és a csapatverseny győzelmével tértünk haza.
Mint minden megyei versenyen itt is két versenyszám a Békés Takarék megyei úszóbajnokság száma volt.

A részletes eredmények, a jegyzőkönyv itt.pdf tekinthető meg.

Címlapképünkön a 100 méteres gyorsúszás eredményhirdetés a 2008-ban születetteknél, a díjat Gyebnárné Kovács Krisztina, a Békés Takarék megyebajnokság főtámogatója adta át