Kétheti munka után is sokan jól teljesítettek

érmeseink

Az elmúlt hét végén rendezték meg harmadik alkalommal a Hód Kupa rövidpályás úszóversenyt Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszodában. A kétnapos eseményen 38 egyesület több mint négyszáz sportolója jelent meg a rajtkövek mögött, összesen 2312 rajtot jegyezetek a résztvevők. A viadalt nemzetközivé emelte, hogy Romániából 11, Szerbiából pedig egy klub delegált versenyzőt.

Bár csak két hete vehettük birtokba a téliesített Árpád fürdőt, amit két hét „pauza” előzött meg, ugyanis a sátorállítás ideje alatt kevés, illetve mostoha lehetőség volt az edzések teljes értékű megtartására, mégis szépen helyt álltak fiataljaink.

Sokaknak az is újdonság volt — lévén rövidpályás viadalként került be a versenynaptárba —, hogy a megszokotthoz képest keresztbe feszítették ki a köteleket a medencében. Itt jegyzendő meg, hogy a hódmezővásárhelyi uszodát úgy építették meg, hogy hosszában 50 méteres a versenymedence, keresztben azonban éppen 25 méteres, így a rövidpályás versenyekre is minden körülmények között alkalmas.

— Elsőre furcsa volt a gyerekeknek az „átfordított” medence, miközben a rajtkövek is a medence hosszanti oldalára kerültek — összegezte a két nap tapasztalatait Lázár Olga edző. — Igaz, ez a szombat munkanap volt, mégis sokan vettek részt az erre a napra kiírt 50 és 200 méteres távokon. Vasárnap viszont a 100 méteres távokat bonyolították le. Munka szempontjából terhelés alatt vannak a versenyzőink, érthetően erre a versenyre nem lettek formába hozva. Ennek ellenére voltak versenyszámok, amik nagyon jól sikerültek, és akadtak, amelyek kevésbé. Lehetett látni kinek, milyen feladatot, technikai vagy taktikai kivitelezést kell gyakorolnia, hogy a hátralévő sok versenyen javítani tudjon.

A pontversenyt a BVSC-Zugló küldöttsége nyerte 882 egységgel megelőzve a Hódmezővásárhelyi SÚVC (732) és a DMKT-KVSE (376) csapatait. A Békés megyeiek közül 6. a Gyulai Várfürdő (277), 11. a Békéscsabai Előre ÚK (194), 14. Triton SE, Gyula (154), 15. Tótkomlósi ÚE (147), 23. Orosházi ÚE (51).

A népes mezőny ellenére érmes helyezéseket is elcsíptek fiataljaink. Így öten a dobogóra állhattak, közülük egyesek többször is. Bartyik Bianka (14 éves), Forgó Luca (14), Nagy-Benedek Olivér (10), Reisz Nándor (10), Sipaki Csenge (12) érmesen tért haza Hódmezővásárhelyről.

Klubunk versenyzőinek eredménysora kivonatosan itt1.pdf olvashatók

A teljes jegyzőkönyv itt2.pdf tekinthető meg

Címlapképünkön a vasárnapi érmesek: Nagy-Benedek Olivér, Reisz Nándor és Bartyik Bianka