A Jövő bajnokai sikeres évkezdete az Aranyhomok Kupán

sipaki csenge

Az elmúlt hét végén rendezték meg Kecskeméten az Aranyhomok Kupa úszóviadalt, amelyen klubunkat a Jövő Bajnokai programban is szereplő Horváth Balázs és Sipaki Csenge képviselte.

Rendhagyó verseny volt abból a szempontból, hogy az előbb említett programban szereplő gyerekeknek a verseny előtt külön tartottak egy előadást a versenyteljesítményről és a motivációról. Ezt követően megmutathatták a medencében is, hogy mennyire tudták „hasznosítani” a hallottakat.

„Remek szintfelmérő lehetőség volt ez a verseny arra, hogy pontosabb képet kapjunk a gyerekek állapotáról az alapozó munka első részének lezártával — tudtuk meg Valach Dávid edzőtől, aki elkísérte a két fiatalt az eseményre. — Az ifjoncok igazán kitettek magukért, hiszen egy igencsak erős és népes mezőnyben sikerült dobogós illetve értékes pontszerző helyeket elcsípniük. Egyébként nem kevesebb, mint 2040 nevezés futott be a kecskeméti viadalra. Azon felül, hogy a gyerekek nevével a jegyzőkönyv elejében találkozhatunk, külön kiemelendő, hogy már most bő három hét munka után megdöntötték, vagy

ostromolták egyéni legjobbjaikat, amiket tavaly év végén értek el kikönnyítve, kissé formába hozva. Külön dicséret illeti a gyerekeket azért, mert a korai kelés és a nyolcórai érkezés ellenére, késő délután is bíztató eredményeket úsztak.”

A két versenyzőnk eredményei. Horváth Balázs (2003-ban született): 200 m vegyes úszás: 2:20,27 perc (4. hely). 100 m mellúszás: 1:13,69 (3. hely). 100 m hátúszás: 1:08,62 (4. hely).

Sipaki Csenge (2006): 200 m vegyes úszás: 2:40,83 (3. hely). 100 m mellúszás: 1:25,46 (2. hely). 100 m hátúszás: 1:18,05 (6. hely).

A részletes jegyzőkönyv az alábbi linken megtekinthető:

20180128_aranyhomok_kupa_kecskemet_jkv.pdf

Címlapképünkön Sipaki Csenge a mellúszó versenyszám után a dobogón