A Jövő Bajnokai hajnali négykor keltek, öt órát utaztak Győrbe

Horváth Balázs, Domokos István

A győri Aqua Sportközpont uszodája adott otthon az elmúlt hét szombatján a 2003 és 2005 között született utánpótlás-válogatottak, a Jövő Bajnokai program keretében zajló összrégiós felmérőnek. Miközben Szarvason az Őszi Kupa utánpótlás viadal zajlott, a győri eseményen a Békés megyei legjobbak igyekezek bizonyítani, köztük ketten a Békéscsabai Előre Úszó Klubból.

Békésből összesen nyolc fiú- és négy leányversenyző kapott meghívást, akik — az öt klub fiataljai együtt — egy közös autóbusszal keltek útra a távoli nagyvárosba. Nem tett jót az eredményeknek a hajnali négyórás kelés, és a több mint öt órán át tartó buszozás, ennek ellenére a legjobbjukhoz közeli eredményeket érték el. Ráadásul még aznap este visszafelé is meg kellett tenniük a Békéscsabáig tartó közel négyszáz kilométeres utat. Eredetileg három csabai állt volna rajtkőre Győrben, ám egy nappal az indulás előtt a 2004-es születésű Nagy Dominik Donát lebetegedett, így kénytelen volt kihagyni a kisalföldi viadalt.

Az előírás szerint a 200 méteres vegyes úszás mindenkinek kötelező versenyszám volt, emellett választhattak a négy úszásnem közül egyet az 50 méteres távokon. Összességében az út fáradalmai ellenére remekül szerepeltek az eseményen a Békés megyei fiatalok, akik közül többen is felállhattak a dobogóra, köztük klubunk versenyzője, a pillangóúszó Horváth Balázs is.

Fiataljainkra idén még egy felmérő vár: december 3-án, Kecskeméten lépnek rajthoz, ahol már „csak” a dél-alföldi régiósok küzdenek meg egymással. Visszatérve Horváth Balázsra, számra ez lesz a Jövő Bajnokai utolsó versenye, ugyanis „kiöregszik” közülük. Viszont klubunk edzői és vezetői bíznak abban, hogy 2017-re bekerülhet az eggyel magasabb kategóriát képviselő utánpótlás-válogatottba, amelyet a hazai 15-15 legjobb 2002-2003-as születésű fiú és leány alkot.

Fiataljaink eredményei Győrben. Fiúk. 200 m vegyes úszás, 2003-ban születettek: 5. Horváth Balázs 2:26,30. 2005: 16. Kovács Balázs 2:47,36. 50 m hát, 2005: 6. Kovács Balázs 37,21. 50 m pillangó, 2003: 3. Horváth Balázs 28,79.

Címlapképünkön Horváth Balázs, aki már rutinosan nyilatkozik, itt éppen a gyulai rádiós Domokos Istvánnak