Jól sikerült a vírusjárvány utáni első próba

hódmezővásárhelyen

Március közepe óta tudott, hogy a koronavírus-járvány miatt megbénult az úszósportág. Hosszú ideig vízi edzések sem zajlottak, és csupán három hete, hogy újra megcsobbanhattak fiataljaink az újra kinyílt Árpád fürdőben.

Vagyis ismét megkezdődtek a medencés tréningek, ám a nyári versenyévadot lefújták, a tervek szerint csak az év utolsó szakaszában kerülhetnek sorra a hazai korosztályos és felnőtt bajnokságok. Addig meglehetősen csend honol az országban/világban, legalábbis ami a versenyeket illeti. Éppen ezért felüdülést jelenthetett, hogy az utánpótlásnak, hogy szombaton folytatódott a Jövő Bajnokai Program Hódmezővásárhelyen. Egy felmérő versenyt szervezett a régiós vezetőség. Az eseményen minden úszásnemből 100 méteres táv került kiírásra.
– Kicsit talán korainak mondható volt a verseny, hiszen csak három hete csobbanhattak a gyerekek vízbe az uszodába – így Szarvas János edzőnk. – Ezért értelemszerűen nem volt különösebb elvárás a teljesítménnyel kapcsolatosan, de a gyerekek remekül helyt álltak. Mivel kézi időmérés történt, így az időeredmények csupán tájékoztató jellegűek.
Az öt versenyzőből álló csapatunk tagjai, Sipaki Csenge, Reisz Nándor, Nagy Benedek Olivér, Petróczki Zsombor és Szász Anna – akiket idősebb Petróczki Zsombor edzőnek kísért el a hódmezővásárhelyi Gyarmatai Dezső Sportuszodába — képes volt egyéni csúcsokat, illetve egyéni csúcsokhoz közeli időket úszni. Az eseményt egyébként nem a fedett, hanem az 50 méteres nyitott uszodában rendezték meg.
– Apró visszajelzés, hogy a karantén alatti szárazföldi munka hasznos volt, és a vízbe való átültetése eredményesen elkezdődött – összegezte az első kézzel fogható tapasztalatokat Szarvas János.

Címlapképünkön a Hódmezővásárhelyen eredményesen szerepelt csapat