Ismét ellátogatott a Mikulás az Árpád fürdőbe

trófeák

Lezajlott a hét végén hagyományos téli versenyünk, a Clean-Way Mikulás Kupa úszóverseny az Árpád fürdő sátortetős medencéjében. Az eseményre a hely korlátozottsága miatt idén 14 egyesület sportolóit tudtuk fogadni, a 255 úszó több mint 800 rajtot teljesített.

A megszokottnak megfelelően ezúttal is megjelent a Mikulás, aki szaloncukor áradattal biztatta a gyerekeket már a bemelegítés során is. Ennek nemcsak a hazai apróságok, hanem a romániai Nagyváradról érkezett fiatalok is örülhettek. A sok édesség mellett ezen a napon rengeteg serleg is gazdára talált. Főleg azáltal, hogy ekkor hirdették ki az idei megyebajnokság eredményeit 12 kategóriában, amit az egész éves teljesítményük alapján érdemeltek ki a legjobbak. Az első hat helyezett serleget és a bajnoknak járó névvel ellátott bajnok póló kaptak.

– Megtiszteltek bennünket a speciális úszók Békéscsabáról és Békésről – foglalta össze a nap eseményét Szarvas János edző, aki egyben a verseny bíróság elnöke is volt. – Büszkék vagyunk rá, hogy hosszú évek óta eljönnek és rajkőre lépnek a versenyünkön. Mindenki aranyéremmel térhetett haza.

Délelőtt az idősebb korosztályokban a négy úszásnem 50 méteres számait rendezték meg, itt is a legjbbak egy-egy serleggel térhetek haza. Délután is hasonló díjazásban részesültek a kisebbek, akiknél a további 4-6. helyezett oklevelet kapott.

– Pörgős, gyors lefolyású verseny volt, minden fennakadás nélkül – folytatta Szarvas János. – Jól működött az időmérő rendszer és dicséret illeti a versenybíróság tagjait is, akik a monstre eseményen végig becsületesen kitartottak. Az eredményeket összegezve rengeteg egyéni csúcs és bajnoki nevezési szint teljesítése volt a jellemző. Nagyon sok előrés fiatal nyakába akasztottam érmet az eredményhirdetések során. A váltók hatalmas hangorkán mellett zajlottak, intenzív volt a szurkolás a klubok részéről.

Díjakat adott még át Petrovszki Krisztián a Clean Way Kft. igazgatója, a verseny névadó támogatója.

Ezzel még nincs vége az évnek klubunk úszóinak, akik ezen a hét végén Hódmezővásárhelyen a cikluszáró viadalon, majd egy héttel később Kecskeméten egy hasonló eseményen lépnek rajtkőre.

A Mikulás Kupa részletes eredményi itt1.pdf olvashatók.

A megyeibajnoki végeredmény itt2.pdf (fiúk) és itt3.pdf (lányok) tekinthetők meg.