Idén korán érkezett a Mikulás az Árpád fürdőbe

mikulás az Árpád fürdőben

Régi hagyomány már, hogy a téli időszak végleges beköszönte előtt klubunk megrendezi a Mikulás Kupa utánpótlás korúaknak szóló versenyét. Így volt ez az idén is, igaz, a valós Mikulásnap előtt egy kicsit korábban, november utolsó szombatján zajlott le az esemény, ugyanis a zsúfoltság miatt a versenynaptár csak így „engedte”, hogy be tudjuk iktatni a viadalt.

Idén a Mikulás úszóverseny — ugyancsak a hagyományoktól eltérően — két részletben lett lebonyolítva. Délelőtt az idősebb korosztály, vagyis a 2006-ban és korábban születettek versenyeztek, míg ebéd után, 13 órától a 2007-ben születettek és fiatalabb versenyeztek.

Mint minden esztendőben, ezúttal is a Békés megyei úszóbajnokság 2016-os eredményhirdetésével kezdődött az esemény. A Békés megyei bajnokság pontversenyének végeredménye: 1. Békéscsaba Előre ÚK 897 ponttal, 2. Gyulai Várfürdő 495, 3. Tótkomlósi ÚE 293, Triton Sport Egyesület 276, 4. Orosháza ÚE 184, 5. Szarvasi ÚVSE 60, 7. Gyomaendrődi ÚSZSE 42, 8. Delfin Gyomaendrőd 2.

Délelőtt Szarvas Péter, városunk polgármestere tisztelte meg rendezvényünket, és adott át díjakat a legjobbaknak, míg délután Marik Lászlóné, a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesületének vezetője nyújtotta át az elismeréseket és nyereményeket. Minden korosztály első hat helyezettje díjazásban részesült.

S ha már Mikulás Kupa: kényelmesen érkezett az Árpád fürdőbe a Mikulás, hiszen az igazi munka csak a következő héttől vár rá. S ha már ott volt, minden résztvevőnek szaloncukrot osztogatott, aminek legjobban a kicsik örültek.

A viadal hivatalos első versenyszáma előtt a fogyatékkal élők mutatták meg, mennyire sajátították el a sportág ismereteit, számukra külön versenyszámokat írtak ki a rendezők. Megérdemelt teljesítményük után ők is ajándékban részesültek.

Végül még egy adalék: a versenyen mind a nyolc Békés megyei egyesület (sőt, kilenc, hiszen a Triton SE a gyulai és békési fiókcsapattal egyaránt részt vett), 210 versenyzője rajtkőre lépett, és összességében 675 rajtot hajtott végre. Vagyis rajtkőre lépetek a Békéscsabai Előre Úszó Klub, a Gyulai Várfürdő, a Gyomaendrődi Delfin, a Gyomaendrődi ÚSZSE, az Orosházi ÚE, a Szarvasi ÚVSE, a Tótkomlósi ÚE, Triton SE Békés és a Triton SE, Gyula versenyzői.

„Sok kezdő sportoló most mutatta meg először úszás tudását ötvenméteres medencében — tudtuk meg Lázár Olgától. — Az idősebbek végigúszták a palettát, minden versenyszámban elindultak. Jó eredmények születtek, sok egyéni rekord született. Év vége felé járva ez nagyon jó, mert a többen az országos úszóranglistán előrébb tudtak lépni.”

Klubunkból a következő fiatalok állhattak fel a dobogó valamelyik fokára: Ancsin Zsófia, Andrej Bálint, Asztalos Alexandra, Asztalos Antónia, Balázs Krisztián, Balázs Noémi, Balog Lora, Bohus János, Csanádi Virág, Csendes Eszter, Dér Máté, Endrényi Lara, Erdős Dalma, Forgó Luca, Gyebnár Attila, Horváth Balázs, Horváth Szabolcs, Hrabovszki Lara, Károlyi Zsófia, Kiss Zoltán Áron, Klenk Dorottya, Klokocs Kata, Koncz András, Kósa Nikolett, Kovács Balázs, Kovács Martin Mór, Nagy-Benedek Izabella, Nagy-Benedek Olivér, Nagy Dominik Donát, Nagy Patrik, Párzsa Leon, Petróczki Zsombor, Petrovszki Rézi, Prekop Vera, Reisz Dániel, Reisz Nándor, Sipaki Csenge, Sipaki Zsombor, Szabó Milán, Szabó Orsolya, Szabó Simon, Szász Anna, Szász Máté, Szűts Bojána, Tóth Bence Tamás, Tóth Péter, Uhrin Anna, Zsilinszki Orsolya.

A Mikulás Kupa részletes eredményei az alábbi linken olvashatók:

1127_mikulas_kupa_jegyzokonyv.pdf

A 2016. évi Békés megyei utánpótlás-bajnokság egyéni, évjáratonként első hat helyezettjének sorrendje itt olvasható:

1127_megyebajnokseag_vegeredmenye_2016.pdf

Címlapképünkön: idén is megérkezett a Mikulás a békéscsabai Árpád fürdőbe