Hosszútávokkal kezdte az utánpótlás a megyebajnokságot

szász anna

A környező megyékben, sőt, már annál távolabb is jártak a Békés megyei úszók egy-egy versenyen, edzőtáborban, ám a régión belül az első viadalt rendezték meg a hét végén, szombaton. Mégpedig a békéscsabai Árpád fürdőben, ahol megkezdődött az utánpótlás számára a megyebajnokság, amely idén Békés Takarék megyei úszóbajnokság néven szerepel a naptárban.

Az első megyei „próbálkozás” a szokásnak megfelelően a hosszútávúszó esemény volt, vagyis ezzel kezdődött a 2018-as év megyebajnoksága az utánpótlás számára. Erről azt is érdemes tudni, hogy az esztendő folyamán Békés megye minden úszóegyesülete rendez legalább egy kört, és a sorozat minden fordulójából két-három versenyszám eredménye számít az egyéni és csapat pontversenybe.

Tehát az első állomás Békéscsaba volt, az Előre Úszó Klub által megrendezett hosszútávúszó versenyen a 400 méteres vegyes úszás, a 400 méteres gyors-, a fiúknak 1500, a lányoknak 800 méteres gyorsúszás szerepelt az egynapos programban, amelyen a megye valamennyi egyesületének utánpótlás korú úszói léptek rajtkőre. Mégpedig a rendező Békéscsabai Előre Úszó Klub mellett a Gyomaendrődi Delfin, a Gyulai Várfürdő, az Orosházi Úszó Egyesület, a Tótkomlósi Úszó Egyesület és a Triton Sport Egyesület, Gyula fiataljai. A pontversenyt egyébként a házigazdák nyerték 22787 egységgel, a további sorrend: 2. Gyulai Várfürdő 11001, 3. Triton SE, Gyula 8424, 4. Orosházi ÚE 3368, 5. Tótkomlósi ÚE 3202, 6. Gyomaendrődi Delfin 821.

„A betegségek kicsit megtizedelték az indulók létszámát, de akik rajtkőre tudtak állni, azok remek időeredményekkel zárhatták le a téli ciklust — tudtuk meg Szarvas János edzőtől. — Az eddig bérelt szegedi időmérő berendezés úgy néz ki, a miénk után végleg elromlott, ezért Székesfehérvárról kellett bérelni, hogy az időeredmények hivatalosak legyenek. Csak így lehet a nagyon fontos aranyjelvényes minősítő programban igazolni az időket.”

Végül is, ha a még mindig kitartó influenza és meghűléses betegségek miatt kissé foghíjas is volt a mezőny, azért nagyon jó és éles küzdelmeket láthattunk a nap folyamán. Ahol remek eredményeket és sok érmet nyertek fiataljaink. Mégpedig a következők: Asztalos Antónia, Balázs Krisztián, Bartyik Andor, Bartyik Bianka, Csendes Eszter, Forgó Luca, Hrabovszki Lara, Károlyi Zsófia, Kovács Balázs, Lipták Luca, Nagy-Benedek Olivér, Petróczki Zsombor, Petrovszki Rézi, Reisz Dániel, Reisz Nándor, Sipaki Csenge, Szabó János, Szász Anna, Szász Máté, Szűts Bojána, Tóth Péter, Zsilinszki Orsolya.

A részletes jegyzőkönyv az alábbi linken nyitható meg:

20180303_megyei_bajnoksag_hosszutavu_jegyzokonyv.pdf

Címlapképünkön Szász Anna, aki két versenyszámban is a dobogóra állhatott